Din nou protest la IDP: Ne trimit în şomaj, dar nu ne-au dat salariile

Un nou protest a avut loc miercuri dimineaţă la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP). Aproximativ 150 de salariaţi urmează să intre în şomaj, începând de vineri, însă oamenii se plâng că nu şi-au luat salariile din luna decembrie. Sunt unici întreţinători de familie, cu copii minori, care spun că nu au bani de mâncare. Cei mai mulţi se tem că vor rămâne şi fără utilităţi, întrucât nu au cu ce achita facturile. Marius Florică, directorul IDP, spune că va încerca să le plătească avansul pe luna ianuarie, până vineri, şi că va face eforturi ca, în următoarele două săptămâni, să plătească salariile la zi pentru disponibilizaţi.

Cei 149 de angajaţi IDP, trecuţi pe lista de disponibilizări, au protestat din cauză că nu şi-au primit salariile restante, după ce în urmă cu circa două săptămâni au contestat modul în care s-au făcut restructurările. Oamenii se tem că vor fi debranşaţi de la reţelele de utilităţi, până vor intra în posesia ajutorului de şomaj. „Până vine şomajul nu am bani de pâine, n-am luat niciun leu în ianuarie şi februarie. Nu le cerem altceva decât drepturile noastre. Nu avem cu ce plăti facturile de curent, cablu, e iarnă, nu avem unde să muncim. Cât au fost lucrări şi am fost buni au tras pe noi ca pe nişte cai la căruţă, când eşti bun este bine, când nu eşti bun, eşti mârţoagă şi te trimit acasă. E prea mare bătaia de joc. Ne chemau la deszăpezire sâmbăta şi duminica, fără să ne dea alte zile libere”, a declarat unul dintre disponibilizaţi.

Sunt persoane unice întreţinătoare de familie, cu copii minori, care spun că nu mai au bani de mâncare. „Ne mint de mult timp că ne dau salariile, dar de vineri intrăm în şomaj. Am copii de liceu, soţia nu lucrează, sunt cheltuieli mari, nu ne angajează nimeni iarna. Îşi bat joc de noi”, a declarat Vasile Ştirbu. Disponibilizaţii IDP acuză în continuare un management defectuos. „Din decembrie nu am luat niciun ban. Ne-am împrumutat pe unde am putut ca să avem ce mânca. Societatea a mers bine, dar ne-au adus aici interesele pe care le aveau alţii. Ne-au dat afară, dar acum nu înţeleg de ce nu ne dau banii”, a spus Ilie Şeitan.

 Florică: Nu avem bani să facem plăţile la zi

Marius Florică, directorul IDP, spune că le-a explicat oamenilor situaţia financiară proastă în care se află societatea. „În legătură cu procesul de restructurare i-am lămurit. Începând cu data de 24 februarie, vor fi emise deciziile de încetare a activităţii, să meargă la şomaj să-şi depună documentele. Fiind o situaţie dificilă am recurs la restructurare. Participăm în continuare la foarte multe licitaţii, dar încă nu am ajuns la faza de a semna contracte. Le-am explicat că, în momentul în care se va relua activitatea, vor fi chemaţi să revină la serviciu”, a declarat Marius Florică. Acesta a mai precizat că va încerca să le dea oamenilor avansul pe luna ianuarie, în zilele următoare. „Dumnealor voiau plata salariilor la zi, le-am explicat că situaţia actuală a întreprinderii este de aşa natură că nu le putem plătim. Le-am plătit salariile la luna decembrie şi încercăm ca la luna ianuarie să le plătim dările către stat şi avansul pe luna ianuarie, până vineri. În funcţie de încasările pe care le avem, încercăm ca în următoarele două săptămâni să facem plata la zi către salariaţi”, spune Florică.

Galerie foto





Vizualizări: 1,199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: