Din nou scandal cu împușcături în Obreja

Ca și cum nu erau suficiente scandalurile din ultimele săptămâni produse în cartierul Obreja, marți seara s-au auzit din nou focuri de armă printre romii de aici. Unul dintre ei, Marinică Bonculescu, mult mai cunoscut drept Sandokan, a ajuns la spital cu o plagă prin împușcare, fără să îi fie pusă în pericol viața.

Sandokan a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, aici ajungând și mascații, aceștia trebuind să se asigure că rudele rănitului nu mută scandalul din Obreja la spital. Incidentul respectiv a fost generat de o ceartă care a izbucnit între găștile de romi din cartier la o petrecere organizată cu ocazia eliberării din închisoare a lui Ion Ștefănescu.
Mult mai cunoscut cu porecla de „Calu”, acesta este cel care în noiembrie 2000 i-a luat viața unui jandarm într-o fostă discotecă din oraș, jandarmul George Marchiș intervenind atunci pentru a aplana un scandal produs tot de către romi. Jandarmul și-a pierdut însă viața după loviturile pe care le-a primit, ulterior fiind declarat erou post-mortem, în memoria sa fiind ridicată și o placă de marmură în zona centrală a orașului. „Calu”, în schimb, a fost condamnat atunci împreună cu fratele său la 16 ani de pușcărie, pedeapsă pe care a executat-o și care i-a permis acum să redevină liber.
În urma scandalului de marți seara polițiștii au deschis o nouă anchetă penală, fără să efectueze însă vreo reținere. Participanții la scandal nu au fost „cooperanți” cu oamenii legii și, ca atare, polițiștilor le este greu să stabilească ce anume s-a întâmplat. În cartier au mai avut loc astfel de scandaluri în ultima vreme, Sandokan fiind la momentul acesta inculpat și trimis în judecată într-un alt dosar. El a fost implicat anul trecut într-un scandal tot cu împușcături la o nuntă ce a avut loc la Târgu Cărbunești, pe parcursul câtorva luni anchetatorii reușind să descâlcească cele întâmplate atunci, mai mulți scandalagii fiind trimiși apoi în judecată și acuzați de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: