Executorul judecătoresc Drăgan rămâne în arest

Executorul judecătoresc gorjean Costinel Romeo Drăgan a sperat că va reuși să scape de cătușe și să îi convingă pe magistrații de la instanța supremă să îl plaseze, eventual, în arest la domiciliu, însă nu a fost deloc așa. Contestația pe care el a depus-o la mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele său de Curtea de Apel Craiova a fost respins de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Drăgan rămâne pe mai departe în spatele gratiilor și, în plus, trebuie să achite statului și 200 de lei cheltuieli judiciare, după cum a stabilit instanța supremă. El a fost încătușat după ce procurorii anticorupție au descoperit că folosise mari sume de bani în interes personal, deși acestea proveneau din executările pe care le-a făcut de-a lungul timpului, prejudiciul care i se impută nefiind deloc unul de neglijat.
„În perioada 2008 - 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.943,20 lei”, a precizat DNA într-un comunicat de presă. Cu câteva luni în urmă Drăgan figura într-un clasament al datornicilor la bugetul de stat cu sume restante de 358.000 de lei, el fiind pe locul 910 la nivel național, la nivel de județ fiind executorul cu cele mai multe datorii către Fisc.

Vizualizări: 1,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: