Ciurel vs. Popeangă. „Te dau în judecată, ordinarule!”

Dialog halucinant miercuri seara la TV Sud între social democratul Laurenţiu Ciurel – fost director general al CE Oltenia şi proaspăt liberalul Vasile Popeangă – deputat. Cei doi şi-au strigat lucruri din perioada în care erau colegi în PSD, Ciurel amintindu-şi de intervenţiile făcute de deputat în favoarea unor firme. Popeangă a negat categoric şi l-a ameninţat pe Ciurel cu judecata. Dialogul a fost presărat cu vorbe grele, cum ar fi „ordinarule” sau „om bătrân şi prost”.

Scandalul a avut loc miercuri seară în emisiunea „Ora adevărului” de la TV Sud, moderată de Gabriela Gîngioveanu. O întrebare a unui telespectator a fost scânteia de la care a pornit totul.

Moderator, citind un SMS de la telespectator: Am ceva aici care trebuie lămurit. „Domnul Popeangă, pe timpul când domnul Ciurel era director, venea să ia motorină de la atelierul mecanic Rovinari, când domnul Chivoiu pe care l-a băgat nu ştiu unde...” Presupun că domnul Ciurel vă înlesnea dvs. să luaţi motorină de la Rovinari. Vă acuză cineva.
Vasile Popeangă: Vreau să reţineţi asta, pentru că îl voi da în judecată. Vă repet acum dvs. public. Vă rog să reţineţi asta pentru că o să vă solicit scris...
Moderator: Deci nu recunoaşteţi o asemenea acuzaţie.
Popeangă: Absolut. Îl voi da în judecată să vină cu probe, pentru că eu niciodată nu am avut, decât acum în ultima perioadă, maşină pe motorină”.

Moderatorul Gabriela Gîngioveanu i-a spus lui Popeangă că îi va da numărul de telefon al telespectatorului doar dacă vine cu ordin judecătoresc. Popeangă a precizat că nu a fost niciodată la atelier la Chivoiu, dar a admis faptul că l-a cunoscut la Dăneşti, localitate aflată pe colegiul lui de deputat.

Ciurel, acuzat că promitea angajări politice
Atmosfera părea să se liniştească în studio, dar deputatul Popeangă l-a provocat pe Ciurel să spună dacă i-a cerut vreodată ceva. Iată cum a continuat dialogul dintre cei doi:

Popeangă: Nu am fost o dată la atelierul lui, nici nu ştiu unde avea Chivoiu atelier.
Ciurel (ironic): Dar la mine aţi fost vreodată?
Popeangă: La dvs. am fost, sigur că da, domnul Ciurel. Am fost, dar nu v-am rugat nimic niciodată.
Ciurel: Sigur, nu m-aţi rugat nimic...
Popeangă: Nu. Dvs. aţi promis, dacă vreţi să fiţi cinstit... Aţi promis la Rovinari, la doi băieţi care v-au ajutat pe dvs. în munca dvs. politică, că îi angajaţi la Rovinari?
Ciurel: Nu.
Popeangă: Poftim?
Ciurel: Nu.
Popeangă: Vi-i aduc, domnule. O să-i aduc în emisiune să vină...
Ciurel: Nu am promis la nimeni pentru aşa ceva.
Popeangă: Aţi promis, dom’ne, la băieţii respectivi. Ăia, săracii, se ţineau de mine şi am venit şi v-am adus aminte”.

Ciurel l-a acuzat pe Popeangă de faptul că se încurcă în minciuni, pentru că mai devreme spusese despre el că nu a fost niciodată cu el în campanie. „Păi, dacă nu v-am ajutat deloc, de ce să-i angajez? Dacă nu am făcut campanie, care era motivul? Vă încurcaţi în minciuni”, a spus Ciurel.

„Ciurel nu vrea să împartă, fură numai cu Călinoiu”
Popeangă a insistat să continue dialogul şi l-a provocat pe Ciurel să spună dacă i-a mai cerut vreodată ceva, iar de aici dezvăluirile fostului director au continuat.

Popeangă: În rest, vă rog eu, spuneţi dvs. telespectatorilor din Gorj, am venit să vă rog cu ceva, domnuuu...
Ciurel: Da, de mai multe ori.
Popeangă: Spuneţi, cu ce?
Ciurel: Vă spun imediat. Mi-aţi pus o listă de firme pe masă şi mi-aţi spus că băiatul dvs. are o funcţie ceva pe la Finanţe, răspunde de ele şi că firmele astea trebuie să ia banii repede, să nu aibă niciodată niciun fel de probleme.
Popeangă, făcându-şi cruce: Să dea Dumnezeu, uite aici, în faţa telespectatorilor, să nu fac un pas dacă eu am făcut... În primul rând...
Ciurel: Asta e ţigănie.
Popeangă: Nu e ţigănie. Eşti un mincinos ordinar. Ordinar eşti, domnule! Şi te rog să-mi prezinţi acea listă. Te voi da în judecată!
Ciurel: Da, văd că stăm la rând să ne dai în judecată.
Popeangă: Nu poţi să mă acuzi...
Ciurel: Ba da, dom’ne, pot. Că de asta ai plecat din PSD. Pentru că Ciurel nu vrea să împartă, fură numai cu Călinoiu. Aşa spuneai pe la partid.
Popeangă: Eu? Am venit eu să te rog să dai vreun contract la cineva?
Ciurel: Da, ai venit.
Popeangă: Atâtea zile să mai trăieşti dumneata câte contracte am venit eu...
Moderator: Vă rog frumos, domnul Popeangă, să avem un limbaj...
Popeangă: Nu se poate, aşa tupeu!
Ciurel: Dom’ne, mi-ai cerut să spun. Ţi-am spus!”

Finalul
În continuare, Popeangă i-a cerut fostului director „Să prezinţi lista, tăticu”, Ciurel spunând că este vorba de anul 2013... „Fiul meu nici nu era atunci la Finanţe, vezi că minţi”, a spus Popeangă. „Există un Dumnezeu sus, ţine minte ce îţi spune Popeangă, ţine minte”, a mai spus deputatul, dialogul continuând peste moderatul care îşi lua rămas bun de la telespectatori.

Ciurel: Eşti om bătrân şi de râs.
Popeangă: Aşa nesimţire nu am văzut.
Ciurel: Om bătrân şi prost”.

Galerie foto


Vizualizări: 7,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: