Din toamnă, negomirenii vor putea ajunge la Rovinari pe noul drum

Noul drum spre Negomir, care trece prin Fărcăşeşti, va fi finalizat până la începutul toamnei. Lucrările s-au făcut cu dificultate din cauza ploilor căzute în ultimele luni, la care s-au mai adăugat şi noile modificări aduse la proiectul iniţial. Primarul Ion Gruescu are promisiuni că va fi modernizat şi drumul Fărcăşeşti-Rovinari care trece prin carieră.

Se lucrează de zor pe tronsonul de drum Negomir-Fărcăşeşti, astfel încât lucrările să fie încheiate până la sfârşitul lunii august. Drumul, în valoare de 60 de milioane de euro, făcut de Complexul Energetic Oltenia spre Negomir, va fi dat oficial în circulaţie la începutul lunii septembrie. Autorităţile locale din Negomir sunt mulţumite de lucrările efectuate până acum pe acest sector de drum, chiar dacă au fost realizate greoi din cauza precipitaţiilor abundente. “Oamenii lucrează. Am avut ghinion cu ploile astea. A plouat mult şi nu s-a putut lucra. Am fost la Drumurile Judeţene şi la Consiliul Judeţean şi am avut o discuţie să vină să facem o vizită, să vedem exact cum stăm. Periodic, drumul se vizitează pentru că va fi luat în primire de Consiliul Judeţean. Lucrările vor fi gata în jurul datei de 1 septembrie. Cu ploile acestea s-a mai prelungit perioada de lucru şi implicit contractul. Au mai fost şi alte lucruri de făcut, de exemplu s-a scăzut panta de la Fărcăşeşti care depăşea 12 grade. Au redus-o la 7”,  a spus Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Există şanse reale ca drumul ce duce spre EMC Roşia să fie de asemenea modernizat. “Ştiu că s-au început procedurile. Este un drum mult mai uşor de făcut, dar trebuie demarate licitaţiile, dar procedurile durează. O să discut cu dumnealor, să văd care este situaţia”, a mai spus primarul Ion Gruescu.   

Alte investiţii

Autorităţile locale din Negomir şi-au propus ca anul acesta să mai modernizeze alte două drumuri. Proiectele au fost deja depuse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de două drumuri comunale, Valea Racilor - Fântânele, Ursoaia - Corobăi. Investiţia este de circa 1 milion de euro.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: