Direcţia de Protecţie a Copilului nu mai are un leu în cont

Angajaţii din tura de zi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică au refuzat să intre la lucru vineri dimineaţă. Salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că deşi au câştigat în instanţă sporurile ce le-au fost tăiate anul trecut au primit o parte foarte mică din bani. Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASCP) Gorj a fost întâmpinată cu huiduieli de salariaţii ajunşi la capătul răbdării, dar le-a răspuns că le-a dat tot ce era în contul instituţie.

Aproximativ cincizeci de angajaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Târgu-Jiu au refuzat să muncească. Situaţia salariaţilor este una disperată pentru că nu mai pot trăi cu cei aproximativ 600 de lei pe care-i primesc lunar. „Am ajuns nişte cazuri sociale. Am ajuns să ne împrumutăm de bani şi să vină cămătarii să ne ia casele. Avem şi noi familie, copii în liceu şi în facultate de întreţinut. Avem rate la bănci pe care nu le mai putem achita. Nici naveta nu ne mai permitem să o facem. Pe lună dăm 200 de lei pe drum şi noi luăm 600. Nu se mai poate aşa ceva. Nimeni nu ştie condiţiile în care noi lucrăm“, spune o angajată. „Soţul meu a rămas şomer, avem doi copii la facultate şi ce să fac mai întâi cu 600 de lei. Să achit întreţinerea, să fac naveta la serviciu, să mâncăm sau să le mai dau şi la copiii. E bătaie de joc. Am ajuns nişte milogi. Şi copiii ăştia de îi îngrijim o duc mai bine ca noi”, completează o altă salariată.

Deşi au câştigat în instanţă sporurile ce le-au fost tăiate anul trecut, salariaţii au primit doar o mică parte din bani.  Au primit în schimb adrese prin care li se spune că vor primi banii atunci când îi va da Consiliul Judeţean. „Am câştigat sporurile în instanţă. Au zis că ne dau banii înapoi dar când nu se ştie. Ne-a dus cu vorba de la o zi la alta. Ne-a minţit că ne dau 20% acum din banii pe care trebuie să-i luăm înapoi şi ne-au dat numai 170 de lei. Mai mult decât atât, lipesc afişe şi ne spun că ne dau banii când îi dă Consiliul Judeţean şi Consiliul Judeţean i-a dat”.

„Le-am dat ce am avut în cont“

Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, susţine că le-a virat o parte din bani angajaţilor, însă nu mai au fonduri. „Le-am dat o parte din bani. Le-am dat ce am avut în cont. Acum nu mai avem bani. Pe măsură ce facem rost o să le dăm înapoi ce au câştigat în instanţă. O să vedem ce mai avem prin conturi şi vedem cum rezolvăm problema. Dacă nu intră la lucru o să mă văd nevoit să aduc angajaţi din alte centre că nu pot lăsa beneficiarii nesupravegheaţi şi nemâncaţi”, a spus Preoteasa.

Liderul de sindicat Cristi Aldescu, i-a propus lui Constantin Preoteasa să meargă împreună să dea mâncare beneficiarilor. Deşi nu a fost refuzat, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Nu ştiţi că nu avem ce să îmbrăcăm beneficiarii şi le aducem haine de acasă, nu ştiţi că spălăm la ei toată ziua, le dăm să mănânce în gură ca la copilul mic, şi nu ştiţi de câte ori luăm bătaie. Nu ştiţi decât să întoarceţi spatele şi să fugiţi de noi”

Salariată DGASPC Gorj

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: