Sceneta „Muc cel mic”, în premieră la Gorj

Premieră inedită în lumea teatrului de păpuşi din Gorj. Actorii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu au pregătit un spectacol de păpuşi pentru elevii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă. Mâine va avea loc premierea spectacolului “Muc cel mic”, unde se vor folosi peste 20 de marionete mânuite, unele chiar şi simultan, de cinci actori păpuşari.

Actorii Teatrului de Păpuşi “Pinocchio” al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu vor încerca vreme de 30 de minute să aducă zâmbetul pe buze copiilor cu dizabilităţi aflaţi  în Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Vădeni prin susţinerea în premieră a teatrului de păpuşi. „Începând de mâine şi până la terminarea anului şcolar, probabil şi în toamnă, copiii din tot judeţul vor putea să vadă  la ei în şcoli şi grădiniţe un spectacol nou, cu un basm fermecător al copilăriei universale. La noi nu a mai fost interpretat, cel puţin din câte ştiu. Este o piesă foarte dificilă, dar este cel mai frumos spectacol al nostru”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.      

În cadrul spectacolului vor fi utilizate 22 de păpuşi create manual de către actorii păpuşari ai Şcolii Populare de Artă. „Piesa a comportat un efort aparte, este piesa cu cele mai multe personaje, a fost un efort deosebit mai ales lucrativ. Lucrăm la ultima finisare a lor, a elementelor caricaturale, nasuri şi urechi. Hainele au fost făcute să şi reziste în timp”, a spus Carol Landt, scenaristul piesei de teatru.      

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: