Direcţia Silvică Gorj cesionează suprafeţele cu ciuperci

Direcția Silvică Gorj speră să obțină și anul acesta sume semnificative la buget din vânzarea ciupercilor. Cum vremea a fost favorabilă unei recolte bogate de ciuperci, reprezentanții Direcției Silvice mizează că și încasările vor fi substanțiale. Cert este că anul acesta, ca și anul trecut instituția publică a luat măsura să cesioneze suprafețele de ciuperci firmelor interesate. ”Am avut deja o primă licitație dar nu s-a prezentat încă nicio firmă. O să cesionăm suprafețele de ciuperci care în prezent sunt păzite pentru a nu fi culese de oameni. Noi cesionăm suprafețele și în funcție de cantitatea recoltată o să stabilim prețul pe kilogram. Sperăm ca anul acesta să avem o cantitate mult mai mare pentru că a și plouat suficient și din câte știu sunt ciuperci astfel încât și încasările să fie semnificative”, a declarat Gheorghe Novac, directorul Direcției Silvice Gorj.

Și anul acesta se merge pe aceleași categorii de ciuperci, mânătărci și ghebe iar pădurile unde se recoltează frecvent cantități mari aparțin localităților Runcu, Polovragi, Padeș, Tismana și Novaci.

Anul trecut, prețul de adjudecare a fost de un leu pentru kilogramul de mânătărci și gălbior și 0,7 lei pentru kilogramul de ghebe și alte specii.

Camelia NIMARĂ

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: