Direcția Silvică, în plin proces de achiziție a măceșelor

Direcția Silvică a încasat venituri frumușele din vânzarea afinelor și a murelor, iar în acest moment este în plin sezon de achiziție a măceșelor. Acestea vor ajunge în Germania pentru fabricarea medicamentelor, a ceaiurilor, dar și a dulcețurilor. Potrivit directorului Ovidiu Cârstoc, anul aceste este unul foarte bun în ceea ce privește producția de măceșe.

În această perioadă, Direcția Silvică achiziționează măceșe pe care le va exporta în Germania. Conform contractului, cei de la direcție trebuie să dea 40 de tone de fructe, dar pentru că este un an bun, cel mai probabil contractul se va suplimenta cu încă 10 tone. Până în acest moment s-au colectat 9 tone de fructe, însă sezonul este la început. „Achiziționăm măceșe în stare proaspătă cu 1,2 lei pe kilogram, cu caracteristicile corespunzătoare, să fie roșii, fără impurități. Le achiziționăm, le depozităm la centrul de colectare, în camere frigorifice, le refrigerăm și le livrăm la export. Avem contract cu o firmă și din ce știm ajung în Germania și le folosesc pentru marmeladă, ceaiuri și medicamente. Suntem în plină campanie. Avem achiziționate 9 tone și avem comandă de 40 de tone, dar vrem să o extindem. Fructificația este foarte buna. Este un an de excepție”, a declarat Ovidiu Cârstoc.

60.000 de euro din mure și afine

Direcția Silvică a înregistrat venituri bunicele și din vânzarea murelor și a afinelor, care a adus venituri de aproximativ 60.000 de euro. „Am colectat vara aceasta și 45 de tone de fructe de pădure, 12 tone de afine și 33 de tone de mure și le-am vândut tot pentru export. Am realizat venituri de aproximativ 60.000 de mii de euro. A fost un an bun și la aceste fructe, chiar un pic mai bun ca anul trecut”, a mai declarat Cârstoc.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: