Reabilitări de 6 miliarde la şcolile din Bâlteni

În unitățile de învățământ de pe raza comunei  Bâlteni se lucrează la foc continuu, chiar dacă mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar. Cel mai probabil, lucrările se vor termina la iarnă, asta pentru că au început destul de târziu din cauza neimplicării directorului unităților de învățământ. Problema reparaților la școli a fost preluată de autoritățile locale care încearcă să le creeze elevilor un minim de confort în noul an școlar. Acolo unde lucrările au fost finalizate, cadrele didactice sunt mulțumite de calitatea acestora.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni acordă o atenție deosebită unităților de învățământ de pe raza comunei. Anul acesta s-au alocat aproximativ șase miliarde de lei vechi pentru reparații curente la unitățile de învățământ, dar și pentru noi investiții acolo unde s-a impus acest lucru. „În acest moment se lucrează la grupurile sociale din satul  Moi, acolo este o investiție nouă care se ridică la aproximativ un miliard și jumătate, la Școala Peșteana s-a schimbat învelitoarea, s-au reparat două săli de clasă și holurile, aici am dori să facem reparații capitale. La Școala Generală din Cocoreni s-a schimbat învelitoarea, la Școala Generală Bâlteni s-au făcut reparații curente în cinci săli și la terenul de sport, la Școala Bâlteni 2 s-a schimbat învelitoarea, s-au făcut reparații curente la interior și reparații totale la grupul social, la cantina liceului s-a schimbat învelitoarea, iar la Școala din Vlăduleni s-a scos parchetul care era foarte vechi, s-a turnat șapă și s-a pus altul nou. Se va schimba învelitoarea la Şcoala Gimnazială Bâlteni și la Liceul Tehnologic”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Lucrări întârziate din cauza neimplicării directorului

Primarul comunei Bâlteni susține că lucrările sunt întârziate din cauza slabei implicări a directorului unităților de învățământ. Cel mai probabil șantierul din unitățile de învățământ se va închide odată cu vacanța de iarnă. „Lucrările în mai multe școli vor continua și după începerea noului an școlar și cel mai probabil se vor finaliza la vacanța de iarnă. Implicarea managerului a fost zero. Acesta nu s-a prezentat toată vara la școală nici măcar la inspecția făcute de cei de la Prefectura Gorj”, a mai spus Păsărin.

Cadrele didactice, mulțumite de lucrări

Cadrele didactice de la școala din Peșteana, unde se lucrează și în prezent, sunt mulțumite de investițiile care s-au făcut și susțin că era nevoie urgentă de aceste reparații. „La noi aici vreau să vă spun că ploua în clase. Era nevoie de această investiție. Nu s-a făcut mai nimic până anul acesta. Acum s-a schimbat învelitoarea, s-au refăcut tavanele și se lucrează la clasele de la etaj. Nu mai puteam ține copiii în condițiile de până acum. Și noi cadrele o să intrăm să facem curățenie, pentru că mai este puțin timp și o să fie bine pentru copii. Lucrările înțeleg că vor continua”, a precizat o învățătoare de la Școala Peșteana.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: