Direcţia Silvică: Încasări de miliarde din fructe de pădure

Direcţia Silvică Gorj a încheiat recent campania de recoltare a fructelor de pădure. Potrivit conducerii instituţiei, fructele vor ajunge pe piaţa externă şi vor fi procesate în industria farmaceutică şi alimentară. Producţia de anul acesta a fost una bună şi a adus venituri de miliarde Direcţiei Silvice Gorj. În perioada următoare instituţia va încasa alte venituri de pe urma livrării de măceşe.

Fructele de pădure de pe raza judeţului Gorj aduc profituri uriaşe Direcţiei Silvice. Numai în această campanie, Direcţia Silvică a colectat, prin cele 11 ocoale silvice de pe raza judeţului, 50 tone de fructe de pădure. Fructele vor fi procesate în industria farmaceutică şi alimentară. „Am livrat 25 tone de mure şi 25 tone de afine. Am avut încasări de 350.000 lei”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Fructele de pădure sunt vândute străinilor pentru că plătesc mult mai bine, dar şi pentru că în România nu e nimeni interesat să le proceseze. „Noi am livrat de câţiva ani numai străinilor, pentru că la noi nu e nimeni interesat. Din discuţiile avute cu firma contractantă acestea vor fi folosite în industria farmaceutică şi a dulceţurilor”, a spus Cârstoc.

RECOLTARE

În acest moment, reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj sunt în plină campanie de recoltare a măceşelor. Acestea vor fi vândute tot străinilor pentru a fi folosite în industria ceaiurilor. „La ora actuală avem intrate în centrul de fructe 11 tone de măceşe, suntem în plină campanie de recoltare pentru că avem contractate 40 de tone. Preţul de achiziţie prin personalul silvic de la culegători este de 1,2 lei kilogramul. Estimăm nişte venituri de 110.000 lei pentru măceşe anul acesta”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: