Drumul cel nou de la Negomir, recepţionat săptămâna viitoare

Noul drum care leagă comuna Negomir de Fărcăşeşti va fi recepţionat săptămâna viitoare. Lucrările de execuţie a şoselei au fost finalizate, rămânând doar de montat indicatoarele rutiere. Autorităţile locale din Negomir sunt mulţumite de cum se prezintă noul drum şi speră ca CE Oltenia să demareze cât mai repede şi lucrările de reabilitare la tronsonul de drum dintre Fărcăşeşti şi Rovinari.

Negomirenii vor circula în condiţii mai bune începând de săptămâna viitoare, după ce noul drum care asigură legătura cu Rovinari va fi recepţionat. Investiţia se ridică la 7 milioane de euro, fonduri alocate de CE Oltenia. Noua şosea, ce are o lungime de circa 10 km, a fost realizată pentru că vechiul drum care asigură legătura între Negomir şi Rovinari va fi desfiinţat urmare a extinderii carierei Roşia. Au fost finalizate lucrările de execuţie la partea carosabilă, la rigole, ziduri de sprijin şi podeţe, au fost făcute marcajele, urmând ca zilele acestea să fie montate şi indicatoarele rutiere.

Administraţia locală din Negomir s-a arătat încântată de cum se prezintă noul drum. „Drumul este gata. Acum se lucra la acostamente, o să fie puse şi semnele de circulaţie. Am discutat şi la CEO, şi la SDM, ne pregătim săptămâna viitoare să facem recepţia. Mai întâi va trece printr-o comisie tehnică, un inginer de specialitate de la CEO şi de la Consiliul Judeţean, pentru că drumul va deveni unul judeţean. Sunt mulţumit de lucrările care s-au făcut. Primăvara, vara, toamna e o frumuseţe să circuli pe acest drum, o să fie probleme iarna. Este coastă, e o porţiune destul de mare cu pădure care ţine umbră şi pe cât este de frumos vara, pe atât e de greu iarna. O să fie zăpadă, brumă, îngheţ, dar şi noi cu utilajele pe care le avem, şi Consiliul Judeţean ne va ajuta, şi cred că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte circulaţia”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Vechiul drum care a asigurat până acum legătura cu Rovinari va fi desfiinţat pentru continuarea activităţii miniere la cariera Roşia în următoarele 3-4 luni, spun autorităţile locale.

Premise pentru modernizarea tronsonului Fărcăşeşti-Rovinari

Administraţia locală din Negomir spune că sunt premise şi pentru modernizarea tronsonului de drum dintre Fărcăşeşti şi Rovinari. Finanţarea investiţiei va fi asigurată tot de CE Oltenia. „Drumul este foarte rău, poate unul dintre cele de cea mai proastă calitate din judeţ. S-a terminat proiectarea, sunt documentele încheiate şi se lucrează la procedura de licitaţie. Se va moderniza şi această porţiune de drum, ca şi drum judeţean. La anul, când va fi gata în totalitate, centura ocolitoare de la Rovinari va deveni drum judeţean 674B, va trece prin Fărcăşeşti, Negomir, Borăscu, până în Mehedinţi”, a precizat primarul din Negomir.

Administraţia locală şi-a propus să realizeze şi un sens giratoriu în capătul satului Negomir.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: