Directoarea adjunctă de la „Magheru”, împătimită de călătorii

Directoarea adjunctă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, Simona Pătrăşcoiu, este o mare iubitoare de călătorii. Preţuieşte la fel de mult o călătorie până la Orşova, cât una până la Paris. Spune că din fiecare călătorie se întoarce în oraş mai bogată sufleteşte. Recent, directoarea adjunctă a instituţiei s-a întors dintr-un voiaj prin Europa, iar pentru anii următori şi-a propus ca măcar o dată să viziteze grandiosul stadion al echipei de fotbal FC Barcelona.

Cu fiecare călătorie pe care o face directoarea adjunctă Simona Pătrăşcoiu se simte mai bogată sufleteşte. „Îmi place să citesc şi să călătoresc. Dacă aş avea bani aş fi un permanent turist. Pentru mine călătoria în sine reprezintă concediul. Faptul că plec din oraş şi văd alţi oameni, alte obiceiuri, reprezintă pentru mine un prilej de relaxare pentru că este o experienţă nouă Şi un sat din Franţa este foarte bine să îl cunoşti. Astfel eşti mai bogat decât înainte, când nu ştiai de ele”, spune Simona Pătrăşcoiu. În oraşele întâlnite în cale încearcă să viziteze obiectivele turistice reprezentative şi apreciază fiecare ieşire, oricât de departe sau aproape de casă ar fi. „Mă bucur la fel de mult de un drum la Orşova, unde beau o cafea cu soţul meu, ca de un drum până la Paris”, spune Simona Pătrăşcoiu. Viitoarea destinaţie de vacanţă va fi Spania, pentru că ţine neapărat să vadă stadionul Camp Nou al echipei FC Barcelona, care este şi cel mai mare din Europa.

Îngrijeşte florile din curte

Când nu este într-o călătorie, Simona Pătrăşcoiu se ocupă de îngrijirea florilor. De când băiatul său a crescut, şi-a dedicat timpul plantelor. „Am foarte multe flori în curtea casei şi în apartament, pe care le îngrijesc cu multă dragoste. Florile de curte care îmi plac cel mai mult sunt crăiţele, pentru că rezistă până toamna târziu. Mai am şi un măslin care a rodit dintr-o măslină adusă din Grecia. Iarna îl învelesc în folie pentru a-l proteja de frig. Până acum a rezistat temperaturilor scăzute”, mai menţionează Simona Pătrăşcoiu.

INGINER

De profesie Simona Pătrăşcoiu este inginer chimist. Predă la Colegiul tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, fost liceu de chimie, din anul 1988. De trei ani de zile funcţionează în cadrul acestui liceu ca director adjunct.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: