Studenţii cu job-uri stau la cămin şi în vacanţă

Nici în vacanţă studenţii nu părăsesc căminele. Este vorba despre zeci de tineri care, pentru a se întreţine, muncesc pe perioada verii. Majoritatea provin din zone rurale din judeţul Gorj şi din judeţele învecinate.

Studenţii sau absolvenţii unei universităţi preferă să rămână la cămin şi pe perioada vacanţei, timp în care îşi caută un loc de muncă sau muncesc pentru a strânge bani. Cei care nu merg acasă pe vară spun că preferă căminul deoarece chiria este mai mică, de doar 200 lei, aşa că le mai rămân şi ceva bani de buzunar. Adriana a absolvit Facultatea de Inginerie a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, iar anul viitor va urma un masterat. „Sunt din judeţul Vâlcea şi m-am hotărât ca pe perioada verii să muncesc aici în oraş. Momentan m-am angajat ca ospătar la un restaurant, dar îmi depun CV-uri la mai multe firme pentru a-mi găsi un job în domeniul pe care l-am absolvit, respectiv Automatica“, spune tânăra. Chiar dacă acum obţine un salariu mediu pe economie la locul său de muncă, tânăra spune că va căuta un loc de muncă în domeniul absolvit pentru a căpăta experienţă, pe care angajatorii pun foarte mare preţ. De trei ani, Mari, o absolventă Universităţii din Petroşani, Facultatea de Mine, locuieşte în căminul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pentru că lucrează în Târgu Jiu. „Sunt din Motru şi stau la cămin pentru că muncesc în Târgu Jiu de trei ani de zile. E rentabil pentru mine pentru că nu sunt nevoită să fac zilnic naveta la Motru. Mă ocup cu topografia”, menţionează tânăra.

LOCURI

Pentru anul universitar următor Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu pune la dispoziţie 50 de locuri la căminul din Debarcader, 36 de locuri la căminul de la Inspectoratul şcolar Judeţean Gorj şi tot 36 la Staţiunea de Dezvoltare Horticolă.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: