Monstrul din apele Jiului

Un somn de 70 de kilograme şi lung de un metru şi 80 de centimetri a fost prins joi spre vineri noaptea din apele Jiului, mai exact în zona Barajului de la Turceni. Nu este vorba de o poveste pescărească şi este cât se poate de adevărat. Fericitul pescar este un târgujian care pescuieşte de 30 de ani, dar până acum nu a avut o captură atât de mare. Cel mai probabil monstrul prins din Jiu va fi gătit şi mâncat împreună cu familia şi prietenii.

Marius Mihu are 36 de ani şi pescuieşte de la vârsta de 5 ani. Târgujianului îi place să pescuiască crap, dar niciodată nu a scos din baltă un peşte atât de mare. Joi noaptea a avut se pare „fir întins” şi în ac i s-a prins un somn pe care s-a chinuit preţ de o oră şi jumătate să-l scoată din apele Jiului. „Pot să vă spun că pescuiesc de peste 30 de ani, mai exact de când aveam 5 ani şi mergeam cu bunicul meu pe baltă. Eu pescuiesc mai mult crap, pentru că asta îmi place. Nici acum nu-mi vine să cred că am prins un peşte atât de mare. Am luat crap de 30 de kilograme cel mai mare. Somnul l-am luat la undiţă cu un caras de 100 de grame. M-am chinuit aproximativ o oră şi jumătate să-l scot din baltă şi când l-am văzut efectiv m-am speriat”.

Pescarii din zonă s-au speriat

„Monstrul” a fost la pescuit la Turceni în zona barajului de pe Jiu, împreună cu alţi prieteni pescari. Toţi au rămas muţi de uimire când au văzut somnul prins în ac, atunci când l-au scos pe mal. „Eram cu prietenul meu la pescuit. Am aruncat undiţele într-o zonă unde apa are 8 metri. Am fost siguri că am luat un peşte mare, dar nu un monstru. Când l-am adus mai până lângă mal şi l-am văzut, eu m-am speriat şi am fugit. M-am întors apoi şi l-am ajutat cu alţi doi pescari să-l scoată. Nici nu am mai stat pe baltă cu o asemenea captură”.

Va fi gătit sau vândut?

Cel mai probabil somnul va fi gătit, însă bunica pescarului, cea care se ocupă cu preparatul peştelui prins de nepot, vrea să-l vândă, pentru că îi este greu să tranşeze peştele din care cel mai probabil vor mânca două luni. „Eu le spusei că ar fi mai bine să-l vândă. Cum tai eu un peşte atât de mare? Niciodată nu am gătit somn şi de mărirea ăstuia. Păi dacă e să-l fac o să mâncăm din el, ne trebuie două luni ca să-l terminăm. Eu mă şi sperii de el când îl văd atât de mare”, a spus bunica pescarului.

Peştele a fost prins cu o undiţă profesională care costă câteva sute de euro.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: