Director în firmele lui Sarcină, acum la şefia CEO

Numirea unui director din mediul privat în conducerea Diviziei Miniere de la Complexul Energetic Oltenia a produs o serie de speculaţii. Toni Pupăzan, căci despre el este vorba, este fost director general la Grimex, firmă deţinută de omul de afaceri Nicu Sarcină.

Toni Pupăzan, director general al Grimex, principalul prestator de servicii în minerit, a fost numit Director Tehnic Divizia Sucursala Minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Deocamdată nu se ştie dacă Toni Pupăzan a fost propulsat chiar de patronul lui Nicolae Sarcină sau prin prisma relaţiei apropiate cu PSD ori strict pe criterii profesionale.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că Pupăzan ar fi lucrat cu ani în urmă cu Vasile Ogârlaci la EMC Rovinari. Acum Ogârlaci este şeful Diviziei Miniere, care şi-a adus alături foştii colaboratori, printre aceştia fiind şi Gheorghe Daviţoiu, dar şi Toni Pupăzan.

Lideri din Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia spun că Pupăzan nu este străin de acest domeniu pentru că a fost director la Uzina Rovinari pe vremea CNLO şi inginer şef la Peşteana.  Reprezentanţi ai celorlalte uzine de reparaţii îşi pun, deocamdată neoficial, semne de întrebare cu privire la această numire, care ar putea duce la o extindere a influenţei firmelor lui Nicolae Sarcină în minerit.

Sindicatele se opun, dar fără să deranjeze pe nimeni

Interesant este că sindicatele conduse de Marin Condescu au reacţionat, dar deocamdată fără a da nume. FNME a dat luni un comunicat de presă prin care s-a opus numirilor de directori din afara CEO.

Doar liderul de sindicat din CE Rovinari, Constantin Mitrescu, declară că în unitate sunt mulţi specialişti şi nu era nevoie să fie aduşi oameni din mediul privat. „Am auzit şi eu. Este o mare prostie să aducă din exterior dacă avem atâţia specialişti. Trebuia să-l aducă pe Pupăzan de la firmă privată- E de la Grimex, firmă privată. Este firma lui Sarcină. Aşa cum au făcut şi cu Ciurel“, a răspuns scurt Mitrescu.

Tot din mediul privat vine şi Laurenţiu Ciurel, care a fost la un moment dat director la CE Rovinari, dar după ce a fost demis nu a rămas în sistem. Până acum, Ciurel şi-a câştigat pâinea din consultanţă.

Mitrescu a mai spus că mai există o a treia persoană paraşutată din firme din Gorj şi pusă în fruntea CEO, dar nu a specificat despre cine este vorba.

DIRECTORI

Potrivit unor surse din cadrul companiei CEO, la Cariera Lupoaia director va fi Vasile Creţan, la Roşiuţa cel mai probabil Romeo Petrişor, la Roşia Dumitru Horhoianu, la Peşteana Mariescu, iar la Jilţ Alecu şi Dobritoniu. Oricum, încă se poartă negocieri şi există posibilitatea ca unele dintre nume să dispară de pe liste.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: