Pîrvulescu (FNME): S-ar putea să ne usture pe toţi

Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a spus că scumpirea energiei ar putea ajuta Complexul Energetic Oltenia să acopere creşterea preţurilor la certificatele de carbon. „Nu se ştie dacă ne împrumutăm. Dacă se păstrează trendul la preţul energiei, s-ar putea să ne usture pe toţi la buzunare, pe consumatori, dar pentru companie va fi bine şi s-ar putea să nu fie nevoie să ne împrumutăm”, a spus Pîrvulescu la Tele 3.

CE Oltenia mai are de achiziţionat peste 10 milioane de certificate, preţul unuia ajungând la 22-23 de euro. Guvernul a promis sprijin companiei pentru obţinerea unui credit în baza căruia să poate achiziţiona certificatele. Pîrvulescu este de părere că acest credit nu trebuie luat în acest an, ci după 1 ianuarie, pentru că termenul de achiziţionare expiră în primăvară. „Certificatele aferente lui 2018 trebuie luate până în aprilie anul viitor. De ce să fie luat împrumutul în acest an? Deocamdată preţurile pe PZU sunt extraordinare şi tendinţa e de creştere”, a mai declarat Pîrvulescu.

Acesta spune că sprijinul guvernului este unul benefic, deoarece garanţia statului poate scădea costul creditului. „Orice companie mare lucrează cu linii de credit. Nu cred că există o companie care să nu lucreze cu astfel de instrumente. Problema este de costuri. Când garantează statul, poate că şi costul creditului va fi mai mic”, a explicat liderul sindical. (A.A.)

Vizualizări: 3,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: