Director revenit din exil

Alin Ionel Goleanu, adjunctul de la Finanțele Publice Gorj, a revenit cu serviciul în Târgu Jiu. El a fost detașat, pe o perioadă de 6 luni, în Capitală, pe un post de conducere similar la Administrația fiscală pentru contribuabili mijlocii București.

Goleanu nu a fost de acord cu plecarea și a cerut suspendarea detașării, dar a pierdut procesul.

Ulterior, Goleanu a mai deschis o acțiune în instanță, de această dată pentru anularea ordinului șefului ANAF prin care a fost mutat cu serviciul la sute de kilometri distanță de casă.

La sfârșitul lunii iunie, pe finalul „exilului”, Goleanu a aflat că judecătorii i-au admis cererea. „Admite acțiunea. Anulează Ordinul Președintelui ANAF nr. 3469 din 24 decembrie 2019 privindu-l pe reclamant. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în sentința Tribunalului Gorj din 26 iunie.

Șefii Fiscului gorjean au fost schimbați din funcții la începutul anului. Directorul Marin Ciumag a fost detașat la Galați, dar în martie a câștigat procesul și a rămas pe funcție.
Cei doi adjuncți au fost și ei înlocuiți. Constantin Șarapatin a fost schimbat cu Alin Popeangă, iar Alin Ionel Goleanu cu Cristi Tomescu.

În spațiul public s-a vehiculat ideea că șefii de la AJFP Gorj au fost, de fapt, „mutați disciplinar”. Și asta pentru că ar fi informat organele judiciare că una dintre firmele familiei deputatului PNL Dan Vîlceanu ar face afaceri cu firme-fantomă. Parlamentarul liberal a dezmințit categoric aceste informații.

Galerie foto


Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: