Iliescu confirmă: Aparegio deversează fecale în Jiu

Ion Iliescu, consilierul din Aparegio Gorj care a făcut o serie de dezvăluiri într-un interviu acordat jurnalistului Narcis Daju, a confirmat faptul că stația de epurare nu funcționează, iar fecalele provenite de la zeci de mii de locuitori din Târgu Jiu ajung în Jiu.

Stația de epurare a costat 12 milioane de euro, a fost dată în folosință în 2016 fără a fi finalizată și recepționată. “Tot rahatul de la zecile de mii de locuitori din Târgu Jiu ajunge la stația de epurare nefuncțională, iar de acolo, o dată pe săptămână, acel rahat este eliberat într-un afluent al râului Jiu”, a spus Daju, precizând că toate organele de control de mediu știu realitatea.

Ion Iliescu, consilierul care a mers la șefii județului pentru a le spune cum au fost cheltuite zeci de milioane de euro la Aparegio Gorj, a explicat cum stau lucrurile. “Aparegio consumă acolo între 103 și 110 mii lei pe lună. Eu îi rog frumos să oprească această chestiune, să spălăm toată stația, să vină niște oameni serioși, să luăm toate obiectele la rând, să vedem ce e gata, ce s-a decontat din greșeală în plus”, a spus Iliescu, precizând că banii puteau fi recuperați dacă s-a greșit.

Stația de epurare nu a funcționat niciodată în integralitate, dar nimeni nu știe unde este de fapt problema. “Trebuie știut că separatorul de grăsimi nu funcționează. Nu este în clar, ori proiectul e greșit, ori execuția e greșită. Nu am avut acces la proiect. Apale uzate ajung în decantoare, se fac niște tratamente, aerare, dezaerare, nu intrăm în detalii. Sunt niște rezorvoare foarte mari, prin procedeele astea chimice se epurează apa. (...) Problema este că la un 7-10 zile, în funcție de mediul de afară, trebuie luat nămolul, care este în aceleași rezervoare în partea de la fund. Tot nămolul acesta ar trebui tras și dus pe linia nămolului în niște fermentatoare care sunt goale, deși au fost plătite integral”, a explicat Iliescu.

Acesta a spus că deversarea se face prin șase guri de canal. “Dacă nu plouă două săptămâni și vă duceți să filmați acolo, ce e apa aia care curge? Nu e normal. De 12 ani nu funcționează operatorul, asta încerc să vă spun”, a concluzionat Ion Iliescu, care așteaptă să fie luat la întrebări de organele de cercetare penală.

Vizualizări: 3,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: