Patron condamnat pentru evaziune. Interdicţie!

Administratorul unei firme din Drăguţeşti a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, fiind acuzat de evaziune fiscală de circa o jumătate de milion de lei.

Matei Aniţescu a primit o condamnare de 8 luni de închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni. Instanţa i-a interzis acestuia şi dreptul ca pe o perioadă de doi ani să fie administrator de firmă.

Bărbatul a fost obligat să achite la ANAF prejudiciul care i se impută prin înregistrarea în contabilitate, în 2012, a câtorva zeci de facturi fictive. „Obligă inculpatul Aniţescu Matei la plata către partea civilă Statul Român, reprezentat prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală a Finanţelor Publice Craiova - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, a sumei de 345.386,39 lei reprezentând despăgubiri civile, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile aferente de la data săvârşirii infracţiunii până la achitarea integrală a debitului, calculate potrivit Codului de procedură fiscală”, potrivit sentinţei de joi, 18 iulie, a Curţii de Apel Craiova.

Judecătorii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Finanţele Gorj pentru suma de 151.178 lei decurgând din relaţia comercială cu S.C. HERYPOT S.R.L.

Vizualizări: 3,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: