Directoratul CE Oltenia, anunţat astăzi

Cei patru directori ai diviziilor din Complexul Energetic Oltenia vor fi desemnaţi astăzi, 25 noiembrie, de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul companiei. Actualii directori Daniel Antonie, Aurel Medinţu şi Ion Petroniu par să fie câştigătorii selecţiei. Maria Scurtu, de la Divizia Financiară, nu şi-a depus dosarul, iar între timp a fost demisă.

Surse din cadrul companiei spun că noii directori vor fi cei vechi: Aurel Medinţu - Energie, Daniel Antonie - Minerit, Ion Petroniu - Dezvoltare, la care se adaugă Alin Chiţu - Financiar. Potrivit raportului Consiliului de Supraveghere la 6 luni, obiectivele şi criteriile de performanţă pentru semestrul 1 2014 pentru directorii de divizii prezintă un grad de îndeplinire de 92,71%. De procesul de selecţie pare că s-a ocupat firma Quest Advisors atunci când a încasat 160.000 de lei de la CE Oltenia pentru a strânge nişte CV-uri. De toate celelalte proceduri s-a ocupat o comisie din cadrul Consiliului de Supraveghere, din care fac parte Georgiana Porumbel, Dorin Spătaru, Răzvan Purdilă şi Daniel Naftali.

Obligaţi să-şi facă plan de management

Directorii celor patru divizii din CE Oltenia, anunţaţi astăzi, trebuie să-şi facă până pe 20 decembrie o strategie de dezvoltare pe următorii 5 ani. Pe 20 decembrie este programată şedinţa acţionarilor, când se va aproba strategia de dezvoltare pentru perioada 2015-2020, coroborată cu planul de management întocmit de Directorat şi planul de administrare întocmit de Consiliul de Supraveghere. 

Directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, este în urmă cu investiţiile în cariere, iar la 6 luni, veniturile din vânzarea cărbunelui au scăzut cu 51,16 milioane de lei. Între timp a pierdut contractele cu CET Arad, care funcţionează pe gaze, CET Oradea, care a cumpărat din Ungaria pentru că e mai ieftin transportul sau Colterm Timişoara care a cumpărat de la firme private. În ceea ce priveşte divizia de care se ocupă directorul Aurel Medinţu, CE Oltenia nu a reuşit să încheie contracte bilaterale pentru anul viitor. Conducerea a încercat tot felul de preţuri şi oferte, dar nu au dat rezultate.

Maria Scurtu, şefa Diviziei Financiare, a fost demisă pentru că nu a fi pus în aplicare nişte decizii ale Consiliului de Supraveghere. Alţii spun că ea şi-a dat demisia pentru că nu a vrut să semneze documente ilegale. Cert este că ea nu şi-a depus candidatura pentru şefia diviziei, dar surse spun că postul va fi ocupat de Alin Chiţu, membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Activitatea lui Ion Petroniu, directorul Diviziei Strategii Dezvoltare, a fost puţin mediatizată. El s-a ocupat de proiectul noului grup de la Rovinari ce va fi construit de chinezi.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: