Directoratul CEO, fără specialist pe parte minieră

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a rămas fără specialist pe parte minieră din decembrie 2017, de când Daniel Antonie a fost îndepărtat din cauza unui dosar penal. Directoratul mai are patru membri, dar niciunul nu este specialist pe partea minieră. Aceştia sunt Sorin Boza, Ovidiu Bălăcescu, Constantin Bălăşoiu şi Dan Vasile.

Potrivit unor surse politice, cei de la ALDE încearcă să îl impună în Directorat pe Daniel Pităroiu, care nu are nici el o legătură cu mineritul. Social-democraţii gorjeni i-au reproşat vineri ministrului Energiei, Anton Anton, faptul că pregăteşte o astfel de mişcare. Ei cer ca în Directorat să fie numit un specialist în minerit, agreat de PSD, pentru că Antonie era pesedist.

La ora actuală, problemele din Complexul Energetic Oltenia sunt mai mari pe parte minieră decât pe parte energetică, aproape toate carierele fiind blocate, pentru că nu s-au mai făcut exproprieri de câţiva ani. Mai mult, utilajele sunt căzute, din cauză că au fost investiţi puţini bani în mentenanţă. (A.A.)

Vizualizări: 3,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: