Directoratul CEO vrea să aprobe contracte mari, fără AGA

Complexul Energetic Oltenia va modifica o anexă a Actului Constitutiv al companiei, prin care contractele de vânzare de energie, pe o durată mai lungă, vor fi aprobate de Directorat şi nu de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), ca până acum. Compania propune ca AGA să aprobe doar contractele mai mari de 24 de luni.

Contractele de energie mai mari de 12 luni sunt semnate de Directorat, avizate de Consiliul de Supraveghere şi aprobate de acţionari. AGA a CE Oltenia a fost convocată pentru data de 14 octombrie, având pe ordinea de zi şi schimbarea Actului Constitutiv pentru a trece peste acţionari atunci când vine vorba despre aprobarea contractelor de energie.

În nota de fundamentare pentru schimbarea acestui document se precizează că este o disfuncţionalitate în activitatea companiei deoarece contractele de energie trebuie semnate în 3 zile de la rezultatul licitaţiei pe bursa energiei. Actul constitutiv prevede că acele contracte mai mari de 12 luni trebuie aprobate de AGA, ori întrunirea acţionarilor nu poate fi făcută în timp util, iar aceste contracte, de 12 luni, sunt cele mai obişnuite.

„Pentru a se evita blocarea activităţii de vânzare a energiei electrice, propunem Adunării Generale a Acţionarilor şi Consiliul de Supraveghere să modifice punctul 5 din Anexa nr 2 la Actul constitutiv al societăţii Complexul Energetic Oltenia, prin posibilitatea de a încheia contracte de vânzare de energiei electrice pentru perioade de până la 24 de luni“, se arată în nota de fundamentare a proiectului.  

Vizualizări: 2,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: