ANAF pune sechestru pe active ale Termo Turceni

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a admis cererea CE Oltenia de eşalonare a unei datorii de 60 de milioane de lei, punând sechestru asigurător pe mai multe bunuri ale companiei, ce aparţin Termocentralei Turceni.

Într-un document citat de profit.ro se vorbește despre constituirea unei garanții mobiliare "sub forma sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile pentru garantarea eșalonării la plată a obligațiilor fiscale și accesorii aferente datorate de Complexul Energetic Oltenia, conform acordului de principiu nr. 4900/19.08.2016 emis de ANAF-DGAMC București". Cererea de eşalonare a fost făcută în luna mai, dar acceptată abia la finalul lui august. ANAF urmează să pună sechestru asiguratoriu pe un cazan cu aburi și pe componentele auxiliare ale acestuia, cum ar fi mori de cărbune, de la blocul energetic nr. 7 de la termocentrala Turceni, parte componentă a sucursalei Electrocentrale Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Restanţele de 60 de milioane de lei sunt explicate prin faptul că societatea a fost nevoită să cumpere certificatele de emisii de gaze cu efect de seră impuse de legislația europeană, compania cumpărând în prima jumătate a anului certificate de emisii de dioxid de carbon în valoare de 185 milioane lei și certificate verzi în valoare de 10,2 milioane lei.

Pe primul semestru al anului curent, CE Oltenia are o pierdere de 138 de milioane de lei.

Vizualizări: 4,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: