Membrii SMEO trec la sindicatul lui Golea. Ce îi determină!

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) pierde din membri, spun liderii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). În ultimele săptămâni au pierdut câteva sute din zona Rovinari. Oamenii SMEO au trecut la sindicatul condus de Marin Golea din FNME, în speranța că în acest fel vor reuși să câștige sporul de tură de 5.5%, pe calea instanței. Sindicatele FNME au câștigat pentru membri lor în instanță acest drept. Cei de la SMEO au semnat un acord pe vremea fostului manager Laurențiu Ciurel prin care s-au angajat să nu deschidă conflicte de muncă.

Câteva zeci de membri de sindicat ai organizației sindicale conduse de Marin Golea de pe zona Rovinari au reușit să câștige în instanță, cu ajutorul sindicatului, sporul de tură de 5,5%. Liderii SMEO s-au angajat, în 2014, printr-un acord cu administrația, că nu vor depune acțiuni în instanță împotriva CE Oltenia iar oamenii văzând că sunt colegi de-ai lor care au reușit să câștige aceste drepturi s-au îndreptat către sindicatele care nu au încheiat astfel de înţelegeri cu administrația.

I s-a dublat numărul de membri

Așa se face că organizația condusă de Marin Golea se întărește pe zi ce trece. "Salariații au văzut că am câștigat în instanță şi se îndreaptă către noi. Sunt salariați care fac acest demers, cu timiditate ce este drept, pentru că în continuare se fac presiuni asupra lor, să stea la SMEO. Oamenii vin pentru că sunt sume între 1.800 de lei și 2.600 lei, pe care le-au ridicat salariații care au câștigat. Este vorba de drepturi din 2013 până acum, în perioada în care au lucrat la program de tură continuă și salariații de la stații de pompe, intervenții mecanice, electrice, încărcări cărbune", a declarat Marin Golea, președintele Sindicatului Liber Minerul Rovinari Pinoasa.

Sindicalistul a spus că nu i se pare normal ca doar salariații din termocentrale să beneficieze de acest spor deoarece și minerii prestează activități în flux continuu, precum evacuare ape, încărcare cărbune și echipele de intervenții. Acesta a mai spus că va continua să facă acțiuni în instanță. "Acum am 470 de membri. Gândiți-vă că ajunsesem la un moment dat să am 230 de salariați. Oamenii vin", a mai spus Marin Golea.  

Galerie foto


Vizualizări: 7,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: