Directori de şcoli, schimbaţi de Ziua Naţională

Mai mulţi directori de şcoli din judeţul Gorj au predat ieri ştafeta unor colegi de catedră. Mandatul lor a expirat, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a decis schimbarea lor din funcţie pentru o mai bună eficientizare a sistemului de învăţământ.

La 25 de directori generali şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din Gorj le-a expirat astăzi mandatul. Majoritatea dintre ei au fost numiţi cu delegaţie şi vor ocupa fotoliul de director cel puţin până la sfârşitul anului şcolar în curs însă unii au primit decizia de încetare a activităţii, respectiv şase directori generali şi trei adjuncţi. Este vorba de directorii şcolilor generale Capu Dealului, Corobăi, Sfântul Nicolae din Târgu Jiu, Ţicleni, Plopşoru, şi Ţânţăreni precum şi directori adjuncţi ai: Colegiului „Tudor Arghezi” din Cărbuneşti, Grupului Şcolar Industrial Rovinari şi ai Şcoli Generale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. „Nu putem să vedem cum la o şcoală elevii merg la cursuri cu o căruţă deşi există microbuz şcolar sau să fim intermediari între conducerea şcoli şi autorităţile locale. Noi vrem ca lucrurile să meargă bine şi din acest motiv am decis să aducem oameni noi la conducerea anumitor şcoli, nu a fost nicio schimbare făcută pe criterii politice” , a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.  

Constantin Doroi: Primăriţa e de vină

Directorul Şcolii Generale din Ţânţăreni, Constantin Doroi, crede că decizia ca el să fie înlocuit nu aparţine Inspectoratului Şcolar ci primarului din localitate, Maria Vasilescu. El susţine că s-a comis o nedreptate. „Nu am ce face, nu mă pot opune acestei decizii ,dar sunt ferm convins că din cauza primăriţei Maria Vasilescu am fost schimbat din funcţie. Voi reveni la catedră, sunt profesor de tehnologie, dar vă spun că s-a comis o nedreptate, eu cred că mi-am făcut treaba foarte bine, am obţinut şi gradaţie de merit chiar nu văd de ce am fost înlocuit”, a precizat Constantin Doroi.

 La şcoala generală „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu a fost înfiinţat, datorită numărului mare de elevi, încă un post de director adjunct care va fi ocupat începând de astăzi de către Emilia Pârvulescu.

 Director general

Unitate de învăţământ      Director demis               Director numit

Şc. Gen. Nr.1                    Gheorghe Manciu        Mihaela Coandă

 Capu Dealului

Şc.Gen. Corobăi               Angela Păsărescu         Cosmin Necşulea

Şc. Gen.                           Petre Cojocaru              Victoria Giorgi

„Sf. Nicolae” Târgu Jiu  

Şc. Gen. Nr. 1 Ţicleni      Elena Istratie                   Ion Vîlceanu

Şc. Gen. Plopşoru           Alexandru Temeranca     Gabriela Popescu

Şc. Gen. Ţânţăreni          Constantin Doroi               Elena Boiangiu      

Director adjunct                 

Unitate de învăţământ               Director demis - Director numit

Colegiul Naţional „T.Arghezi” Târgu Cărbuneşti- Loredana Bucă - Daniela Pandia 

Grup Şcolar Industrial Rovinari Ion Apostol - Paulina Popescu

Şc. Gen. „Alexandru Ştefulescu” Anca Bouleanu - Lelia Stîngă    

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: