Directorii din minerit, avertizaţi că intervenţia în formarea sindicatelor este infracţiune

Federaţia Naţională Mine Energie a atras astăzi atenţia asupra „intervenţiei brutale a preşedintelui executiv al PSD Gorj – Ion Călinoiu şi a managerului privat al CE Oltenia – Laurenţiu Ciurel, fost vicepreşedinte PSD Gorj şi imixtiunea acestora în formarea unui sindicat reprezentativ la nivelul CE Oltenia”.

Într-un comunicat semnat de preşedintele Marin Condescu, se arată că „intervenţia directorilor de subunităţi şi a adjuncţilor acestora pe cale ierarhică în a condiţiona şi constrânge salariaţii să adere la organizaţia sindicală indicată de Laurenţiu Ciurel şi Ion Călinoiu, uzând de raporturile de serviciu, constituie infracţiune”.

Condescu vorbeşte în comunicat şi despre „folosirea banilor publici din instituţiile conduse de Ion Călinoiu şi Laurenţiu Ciurel, prin finanţarea unor posturi de televiziune şi publicaţii locale, cu scopul de a denigra activitatea sindicală în companie”. Prin campania de presă s-ar urmări „deformarea realităţii”, astfel încât să se creeze „un sindicat reprezentativ care să devină anexă a PSD Gorj”.

Reamintim că Ion Călinoiu s-a arătat un susţinător al lui Ion Ruşeţ, care după demisia din FNME a început procedurile de constituire a Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Alţi lideri din FNME, coordonaţi de Dumitru Pârvulescu, au pus bazele formării unui nou sindicat, care va purta numele „Tudor Vladimirescu”.

Între cele două grupuri de iniţiativă se duce bătălia pentru a deveni majoritar în CE Oltenia, ceea ce i-ar da drept exclusiv de a participa la negocierea contractului colectiv de muncă de anul viitor.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: