Directorii şcolilor din Gorj, nemulţumiţi că uniforma nu e obligatorie

Directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj sunt nemulţumiţi că obligativitatea uniformelor şcolare la clasele I-VIII nu a fost legiferată. Cei mai mulţi consideră că pentru actualul sistem de învăţământ impunerea uniformei în şcoli ar fi fost un lucru benefic. Acum se poate introduce o ţinută doar dacă profesorii şi părinţii sunt de acord.

Directorii, cât şi părinţii nu sunt mulţumiţi că uniforma nu a devenit obligatorie. „Noi încercăm să respectăm ţinuta decentă chiar dacă avem cazuri izolate în care elevii se prezintă altfel decât ar trebui la şcoală. Zilele trecute am instituit un fel de control la ţinuta elevilor. Este regretabil faptul că nu a trecut propunerea unuia dintre deputaţi, de a introduce uniforma obligatorie în şcoli la şcolile generale. Personal sunt adeptul uniformei la toate nivelurile, de la clasa I până la clasa a XII-a. O să încercăm să convingem părinţii şi să luăm o decizie în acest sens, dar ar fi foarte bine dacă acest lucru s-ar legifera”, spune Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. În aceste condiţii este foarte greu să controlezi felul în care vin la şcoală peste 1400 de elevi. Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. „Îmi pare rău că această propunere nu a fost adoptată deoarece nu era vorba despre o uniformă comunistă. Noi am propus o ţinută la nivelul liceului, dar dacă nu sunt nici pârghiile în aşa măsură, e mai greu să îi obligi pe elevi. Copii care respectă solicitările noastre vin cu o ţinută frumoasă, dar sunt şi mulţi care nu se conformează”, menţionează Petre Ciungu.

PROPUNERE

Conform propunerii deputatului PDL Cezar Preda, Uniformele urmau să aibă un tipar unic - sacou/vestă, cămaşă cu mânecă lungă/scurtă, pantalon/fustă, cravată/eşarfă, ecuson-asupra căruia unităţile de învăţământ puteau decide în privinţa detaliilor: culoare sau model.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: