Directorul bătăuş, avertizat de Inspectoratul Şcolar

Directorul şcolii din Teleşti acuzat că a lovit un elev cu pumnul în cap a fost sancţionat de către Inspectoratul Şcolar. Sancţiunea a constat doar într-un avertisment scris, conducerea Inspectoratului decizând că dascălul nu a ştiut cum să-l educe pe copil, dar nu l-a agresat.

Octavian Cornoiu, directorul Şcolii Generale din comuna Teleşti, a apărut într-un filmuleţ realizat de către un elev al şcolii în care părea că loveşte cu pumnul în cap un alt elev. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a deschis o anchetă pentru a stabili dacă directorul în cauză face educaţie cu pumnul. „Comisia de anchetă a stat de vorbă cu directorul, cu elevii cu elevul care a reclamat incidental şi cu profesorii de la această şcoal,ă iar în urma discuţiilor s-a stabilit că directorul Octavian Cornoiu nu este agresiv şi nu l-a bătut pe acel elev“, a precizat Justin Paralescu, inspector general ISJ Gorj.

Directorul a fost totuşi sancţionat de către ISJ, nu pentru rele tratamente aplicate unui elev, ci pentru needucarea lui. „Elevul în cauză trebuia să fie tratat diferit faţă de ceilalţi elevi, directorul trebuia să încerce să-l educe“, a mai spus Justin Paralescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Directorul în cauză risca să fie concediat dacă se stabilea că este vinovat.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: