Directorul CE Oltenia respinge solii de pace ai FNME. Vezi de ce!

Directorul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat, ieri, că vrea să-și aleagă liderii cu care va negocia și respinge discuțiile cu noua comisie a sindicatelor. Federația Națională Mine Energie a trimis o adresă prin care a anunțat administrația CEO că a alcătuit o nouă comisie de negociere formată din trei persoane: Ion Rușeț - prim-vicepreședinte FNME, Ioan Feurdean - secretar general FNME și sindicalistul Aurel Nanu.

Laurențiu Ciurel a spus că nu vrea să negocieze cu fiecine, dând eexmplu pe Feurdean. “Nu am nimic cu domnul Rușeț, mai e cineva, parcă Feurdean îl cheamă, care a lucrat într-un birou prin București, nu am știut niciodată ce face acolo. Pentru ce să negociez cu cineva care nu are nici un miner în spate”, se întreba acesta.

Dacă aceasta este condiția, atunci Ciurel ar trebui să discute numai cu Nanu pentru că nici despre Ion Rușeț nu se poate spune că reprezintă un sindicat. El a fost președinte la Jilț, dar a renunțat pentru un mandat de senator. Ulterior, alegerile au fost câștigate de Adrian Marciuc, iar Rușeț a devenit președinte de onoare. Al doilea mandat nu l-a mai obținut, pierzând alegerile parlamentare din 2012, Rușeț primind un post de prim-vicepreședinte la FNME.

Comisia de trei persoane a fost formată după eșecul ultimelor discuții din Comisia Paritară. (M.M.)

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: