Plagiatul lui Liviu Andrei, atacat la Mişcarea Populară Gorj

Teodora Vătuiu, femeia care l-a acuzat pe fostul prefect Liviu Andrei că i-a plagiat lucrarea, a ieşit din nou la rampă. Prezentă la o conferinţă a Fundaţiei Mişcarea Populară Gorj, aceasta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că, deşi Comisia de Etică de la Ministerul Educaţiei a confirmat plagiatul, Andrei încă mai este profesor la Universitatea din Arad şi nu s-a luat nicio decizie în privinţa lui. Pe de altă parte, Liviu Andrei spune că a contestat raportul comisiei de etică şi că nu s-a confirmat acest plagiat.  Interesat este că Liviu Andrei s-a arătat interesat să conducă în Gorj Mişcarea Populară, dar partidul, nu fundaţia.

Fostă angajată a Prefecturii Gorj, în prezent conferenţiar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Tg. Jiu, Teodora Vătuiu l-a reclamat pe fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei, că i-a copiat o lucrare pe care a prezentat-o la absolvirea Institutului Naţional de Administraţie (INA), dar şi la concursul pentru postul de profesor la Universitatea din Arad.

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării din Ministerul Educaţiei a confirmat plagiatul în cazul lui Liviu Andrei. Acesta din urmă a depus o contestaţie, iar Teodora Vătuiu spune că nu îşi explică de ce nici până acum nu s-a soluţionat această situaţie. “După ce s-a dat hotărârea Consiliului Naţional de Etică, s-au propus nişte sancţiuni. Pentru Liviu Andrei să-i desfacă contractul de muncă de la universitate pentru că el a folosit cartea asta,  care a minţit că nu este plagiată, în dosarul de concurs pentru titlul de profesor universitar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. El a făcut o contestaţie şi nu s-a dat răspuns din martie 2012 până acum, la această contestaţie. Lucrurile s-au oprit la Ministerul Educaţiei. Vreau să văd care este situaţia cu acel plagiat pentru că eu am suferit nişte daune morale şi materiale până la urmă, mi-a desfiinţat compartimentul. Dacă ar fi primit un răspuns favorabil la contestaţie, probabil că ar fi dat în presă că a câştigat, deşi eu am probe indubitabile că a copiat lucrarea mea, nu că a folosit strategia de la prefectură”, a spus  Teodora Vătuiu.

Femeia mai spune că a făcut depus şi o plângere penală încă din anul 2011 şi abia acum a fost solicitată să prezinte probele. Teodora Vătuiu spune că deşi şi-a prezentat cazul într-o conferinţă a Fundaţiei Mişcarea Populară, nu are nicio legătură cu această structură.

Andrei: Toate acuzaţiile au fost demontate

Pe de altă parte, Liviu Andrei îi transmite Teodorei Vătuiu că în urma contestaţiei nu s-au confirmat acuzaţiile care i-au fost aduse. Mai mult, are de gând să o acţioneze în instanţă. „N-am avut timpul necesar să mă îndrept împotriva dumneaei penal pentru faptul că m-a acuzat pe nedrept. Eu am făcut contestaţie şi ulterior mi s-a răspuns că toate acuzaţiile au fost demontate. Totul a fost făcut cu dedicaţie atunci, e cineva care a intervenit. În momentul în care o să am timpul necesar o să o acţionez pe individa asta în judecată pentru că trebuie să plătească pentru toate acuzaţiile pe care mi le-a adus de-a lungul timpului”, a spus Liviu Andrei. 

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: