RECORD: Peste 12.000 de şomeri în Gorj

Situaţie fără precedent anul acesta în ceea ce priveşte numărul şomerilor la nivelul judeţului Gorj. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj are la această dată înregistraţi nu mai puţin de 12.150 de şomeri. Rata şomajului a ajuns la 8,29%, faţă de 6,99% cât s-a înregistrat la mijlocului acestui an. Mai mult, pe piaţa muncii din judeţ sunt oferite celor aflaţi în căutarea unui job doar 48 locuri de muncă.

Făcând o comparaţie cu luna iunie a acestui an, când se înregistrau 10.112 şomeri la nivelul judeţului Gorj, numărul celor care au rămas fără un loc de muncă şi s-au înregistrat în baza de date a AJOFM Gorj a crescut cu peste 2000 de persoane. Situaţia este una dramatică şi fără precedent pentru anul în curs, numărul de şomeri înregistrat în momentul de faţă bătând recordul înregistrat în luna septembrie, de 11.714 şomeri. Cele mai multe concedieri care s-au făcut la nivelul judeţului în ultima perioadă au fost individuale, spun reprezentanţii agenţiei însărcinate cu ocuparea forţei de muncă.  „Numărul de şomeri este 12.150, iar rata şomajului este de 8,29%. Adevărul este că a mai crescut în ultima perioadă. În fiecare zi au loc concedieri individuale la angajatori care au până în 20 de salariaţi”, a spus Ana Maria Niculescu, director Adjunct în cadrul AJOFM Gorj.  

Cea mai mare parte dintre şomeri, respectiv 6725, sunt bărbaţi. 

Doar 48 de locuri de muncă

Miile de gorjeni care nu au în prezent un loc de muncă nici nu prea au mari şanse să găsească unul curând. Asta pentru că, cel puţin prin intermediul AJOFM Gorj, nu le sunt puse la dispoziţie decât câteva zeci de locuri de muncă. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj are vacante pe plan local şi judeţean un număr de 48 de locuri de muncă. Sunt puţine locuri, dar şi la celelalte agenţii în această perioadă sunt locuri foarte puţine, de exemplu la Caraş sunt 14 locuri, la Bacău sunt 5 locuri, la Sălaj sunt 14 locuri. Este o perioadă mai grea, acum angajatorii nu fac angajări. Noi încercăm zilele acestea să prospectăm piaţa muncii şi să găsim mai multe variante de locuri de muncă vacante. Momentan asta este situaţia”, a mai spus Ana Maria Niculescu.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru absolvenţii cu studii medii. Printre job-urile oferite de angajatorii gorjeni se regăsesc: 10 posturi de croitor - confecţioner îmbrăcăminte, 8 posturi de lucrător gestionar, 2 de inginer agronom şi alte 2 posturi de biolog.  

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: