Directorul de la Finanţe este pasionat de vânătoare, dar îi este frică de arme

Ion Cupă, actualul director al Direcţiei de Finanţe Publice (DFP) Gorj, a povestit într-un interviu pentru Pandurul că şi-a dorit mereu să fie director. Acesta a dezvăluit şi marea cumpănă a bieţii sale, dar şi despre pasiunile sale. Interesant este că directorului de la Finanţe îi place la vânătoare, dar îi este teamă de arme.

Ion Cupă, de baştină din Cătunele, este din anul 2009 directorul Finanţelor Publice Gorj. Crede că instituţia pe care o conduce este una dintre cele mai importante dintre câte există fiindcă are rolul primordial să asigure echilibru sau mai bine zis să nu creeze dezechilibre în sistemul economic. „Nu am visat niciodată să ajung director, îmi doream din suflet şi prin multă muncă am şi reuşit. Deşi sunt licenţiat în domeniul bancar, nu am practicat niciodată fiind atras mai mult de partea economică. Se poate spune că am moştenit pasiunea pentru economie de la unchiul meu care la vremea respectivă lucra în domeniu”, a mărturisit Ion Cupă, directorul DFP Gorj. Timpul liber îl petrece alături de soţia şi cele două fetiţe pe care le are. „Am permis de vânătoare şi de pescuit. La pescuit merg frecvent, am tot ce îmi trebuie însă la vânătoare nu am încercat, trebuie să recunosc că nu prea mă atrag armele. În rest, familia mea îmi ocupă aproape tot timpul, am două fetiţe, una la grădiniţă iar cealaltă este foarte micuţă, puţin peste un anişor aşa că necesită o atenţie sporită”, a declarat Ion Cupă.

Deşi ar fi putut în nenumărate rânduri să se stabilească într-o altă ţară, Ion Cupă spune că nu ar părăsi România pentru că este fericit aici. „Am avut ocazia să practic meseria mea şi peste hotare, la numai 20 şi ceva de ani, când am fost numit contabil şef la Energoconstrucţia, filiala din Abu Dhabi, Emiratele Arabe. Se lucra într-un sistem de contabilitate total diferit, cel anglo-saxon şi am stat acolo timp de un an. Nu aş pleca nicicând din România”, a precizat Ion Cupă. Acesta este de altfel şi cel mai fericit moment, pe lângă multe altele, de care îşi aminteşte. Şi cum nu totul în viaţă este numai zâmbet, Ion Cupă vorbeşte şi despre cea mai mare cumpănă a vieţii sale, cel mai sumbru moment, accidentul care l-a ţinut patru zile între viaţă şi moarte. „Cel mai greu moment a fost accidentul auto pe care l-am avut cu două zile înainte de concursul pentru funcţia de director la DFP Mehedinţi. A fost un accident care m-a ţinut o perioadă de timp pe tuşă, m-am zbătut patru zile între viaţă şi moarte”, a declarat Ion Cupă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: