Directorul de la Polaris îşi lansează astăzi prima carte de poezii

Directorul societăţii Polaris, Luis Popa,  şi-a găsit vocaţia. Nu acum, ci încă din liceu, când a început să aştearnă poezii pe hârtie. Viaţa în general este cea care îl inspiră atunci când scrie. Muză îi este şi soţia, căreia i-a dedicat un întreg capitol în prima carte de poezii.

Primul volum de poezii scrise de Luis Popa, intitulat ”Omul de zăpadă”, urmează să fie lansat astăzi la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu Jiu, alături de noua carte a scriitorului Ion Popescu Brădiceni. Luis Popa a făcut din poezie şi piesele de teatru o pasiune. „Am început să scriu încă din perioada liceului, e o pasiune foarte veche. Îmi place foarte mult să citesc poezie şi piese de teatru. În momentul în care mă pun în faţa unei hârtii albe şi încep să-mi aştern sentimentele, gândurile şi ideile pe hârtie, mă eliberez sufleteşte”, a spus Luis Popa.

Pe muză o cheamă Livia

Atunci când scrie, Luis spune că se inspiră din viaţă în general, din natură şi de la persoanele pe care le are în jurul său. Este susţinut în demersurile sale de soţia sa Livia, căreia i-a dedicat un capitol în prima sa carte şi chiar o poezie care îi poartă numele. „Mă inspiră viaţa şi cei de lângă mine. Cea care este alături de mine şi mă susţine în acest proiect este soţia mea, iar inspiraţia îmi vine din tot ce mă înconjoară, când merg pe stradă, când merg în natură, cursul apei, tot ce se întâmplă lângă mine. Cartea reprezintă şi un paşaport pentru sufletul meu, deoarece majoritatea oamenilor mă cunosc în postura de director şi nimeni până acum nu mi-a cunoscut această latură sensibilă. Am un capitol dedicat soţiei mele, chiar şi o poezie care se cheamă Livia”, a precizat Luis Popa.

Şi nu se opreşte la acest volum de poezie. Luis Popa vrea ca cel târziu anul viitor să publice o altă carte de poezii care speră „să fie mult mai reuşită decât primul volum”. Deja a scris în jur de 20 de poezii care vor fi cuprinse în noul volum.

PRISPA

Când soarele răsare,

Din Poarta Sărutului,

Dormim liniştiţi

Pe prispa cuvântului.

(Poezie din „Omul de zăpadă”)

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: