Naist, doctor în agronomie! Din ce pomi se fac cele mai bune instrumente!

Ştefan Popescu, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a obţinut titulatura de doctor. Acesta a finalizat studiile doctorale începute în anul 2007 la Facultatea de Agronomie din Craiova. Pe lângă faptul că va continua să inventeze noi instrumente, acesta se gândeşte serios la înfiinţarea unei şcoli proprii.

Ştefan Popescu, directorul adjunct şi profesor al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a susţinut teza de doctorat la Universitatea din Craiova. Acesta spune că cei din comisia de evaluare s-au declarat încântaţi de conţinutul lucrării sale. „Sunt acum profesor-doctor în ştiinţe. Am susţinut o teză de doctorat. Subiectul acesteia este prin cotutelă cu doi profesori coordonatori. Am vrut să fac această lucrare pentru că eu construiesc instrumentele de circa 40 de ani. Am arătat în lucrare din ce pomi fac eu instrumentele şi care sună cel mai bine. Am susţinut cu brio această teză”, a declarat Ştefan Popescu.  

Adjunctul Şcolii Populare de Artă spune că vrea să înfiinţeze o şcoală de instrumente dacă nu va reuşi să înfiinţeze o secţie în cadrul vreunei facultăţi. „În România nu există facultate de instrumente populare. Adică fluier, cimpoi, caval, paie, sau instrumentele astea pe care le-am creat eu. Deci mă gândesc, poate la o facultate de stat să înfiinţăm o secţie, dacă nu, eu voi face şcoala mea, şcoala Ştefan Popescu. Voi face acest lucru numai după ce voi ieşi la pensie. Am peste 100 de naişti şi fluieraşi numai în judeţul Gorj”, a precizat Ştefan Popescu.

Ştefan Popescu, a confecţionat şi naiul gigant, de circa 1,80m şi compus din 53 de tuburi cu care vrea să intre în Cartea Recordurilor. Acesta spune că cel care l-a inspirat să se apuce de cântat la nai a fost chiar naistul de renume internaţional, Gheorghe Zamfir.  

Adjunctul Şcolii Populare de Artă este încă din anul 2004 şi cetăţean de onoare al comunei Bustuchin. Cântă la peste 30 de instrumente şi pseudo-instrumente.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: