Directorul şcolii cu igrasie din Brăneşti a demisionat

Şcoala generală din satul Capu Dealului, comuna Brăneşti, a rămas fără conducere. Stela Fecioru, cea care ocupa funcţia de director, şi-a dat demisia invocând proasta comunicare pe care o are cu primăria comunei Brăneşti. Şcoala generală din Capu Dealului a fost implicată într-un scandal, părinţii elevilor care învaţă acolo postând pe o reţea de socializare mai multe poze cu sala de curs plină de mucegai. Părinţii se plângeau atunci că elevii s-au îmbolnăvit ca urmare a condiţiilor în care învaţă şi că autorităţile stau cu mâinile în sân. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autosesizat în urma postărilor şi a amendat conducerea şcolii cu 1.000 lei.

Stela Fecioru, directorul şcolii generale din comuna Brăneşti, sat Capu Dealului, şi-a depus demisia din funcţie. Demisia a venit ca urmare a declaraţiilor date de primarul localităţii, Gheorghe Stoichiţoiu, cum că ea este de vină pentru felul în care arată şcoala. „Nu vreau să se arunce cu noroi în mine, când eu ştiu cât m-am zbătut pentru această şcoală. Nu m-am născut director şi nici nu o să mor director. Ocup această funcţie de un an şi jumătate. Nu orice om are puterea să-şi dea demisia pentru a nu fi târât în noroi. Am depus demisia în Consiliul de Administraţie, urmând să fie discutată. Oricum, atât am de spus, mulţumesc din suflet primarului pentru colaborare”, a declarat Stela Fecioru, directorul şcolii generale din Capu Dealului.

Părinţii au sesizat redacţia Pandurul pe pagina de socializare, unde au postat şi fotografii cu igrasia din şcoală. „Nimeni nu zice nimic, toată lumea e mulţumită. Doar copiii au de suferit dezvoltând bronşite astmatiforme. Ajutaţi-ne să ne salvăm copiii“, era mesajul părinţiilor la acea dată. Primarul localităţii, Gheorghe Stoichiţoiu, declara la vremea respectivă că de vină pentru această situaţie este directorul şcolii care nu ştie să se autogospodărească şi să aibă grijă de bunurile unităţii. Directorul unităţii de învăţământ a luat decizia de a demisiona din funcţie, declarând că nu acceptă ca numele să-i fie târât în noroi de către primar.

Işfan: Nu îi voi aproba demisia

Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cunoaşte situaţia de la şcoala generală din Capu Dealului, declarând vineri că săptămâna aceasta va merge personal la Brăneşti pentru a rezolva conflictul. Ion Işfan a precizat însă că nu îi va accepta demisia actualului director. „Ştiu că şi-a depus demisia, însă nu voi lua nicio decizie până când nu se termină primul semestru. Eu trebuie să-i aprob demisia şi nu o voi face până nu se termină primul semestru. Voi vedea în vacanţă. Săptămâna aceasta o să merg personal la Brăneşti să văd ce se întâmplă”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şef al ISJ Gorj.

AMENDĂ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a anunţat între timp că unitatea şcolară din satul Capu Dealului a fost sancţionată cu 1.000 de lei pentru că cele sesizate de părinţi s-au adeverit la faţa locului. „O echipă de la Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat a doua zi la faţa locului, au constatat cele sesizate în petiţie. Au aplicat sancţiuni de 1.000 de lei şi termen pentru remedierea definitivă a problemei”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. 

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: