Reabilitarea policlinicii din Târgu Jiu, reluată după patru ani

SC Novaintermed SRL, o societate din Bucureşti care furnizează echipamente medicale şi aparatură de laborator, a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Gorj pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Policlinicii Târgu Jiu. Investiţia au fost începută în anul 2011 de Conexvil Rm.Vâlcea, societate care a intrat în insolvenţă după ce a efectuat mai puţin de jumătate din lucrări. În această săptămână angajaţii firmei din Bucureşti au venit la treabă, iar conducerea spitalului speră ca Ambulatoriul să fie finalizat în vară.

SC Novaintermed SRL a fost singurul participant la licitaţia organizată de Consiliului Judeţean.Este pentru a doua oară când se organizează licitaţie pentru proiectul „Reabilitare, modernizare şi echipare Ambulatoriu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu”, valoarea iniţială a lucrărilor fiind de 19,5 milioane de lei, din care 13,2 milioane erau alocate de Uniunea Europeană, 5,8 milioane de Guvernul României şi 445.000 lei reprezenta contribuţia Consiliului Judeţean Gorj.

În urma licitaţiei respective valoarea lucrărilor a ajuns la 15.049.654,64 lei. Lucrările au început în luna februarie 2011, iar termenul de finalizare al acestora era în aceeaşi lună a anului 2013. Ultima amânare a termenului de finalizare a fost data de 22 august 2013, însă nici acest termen nu s-a respectat. La sfârşitul anului 2013, constructorul a anunţat intrarea în insolvenţă. Firma Conexvil a lăsat în urma ei un adevărat şantier.

Lucrările au fost reluate în această săptămână de către SC Novaintermed SRL din Bucureşti. „Valoarea contractului câştigat de SC Novaintermed SRL a fost de 6.898.056,70 de lei. Potrivit contractului, firma din Bucureşti trebuie să continue lucrările de reabilitare a Ambulatoriului şi să asigure dotarea cu mobilier şi aparatură medicală. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 8 luni de la începerea efective a acestora. Lucrările au început pe data de 19 ianuarie”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.    

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu speră că de data aceasta lucrările vor fi duse până la capăt, iar Ambulatoriul va fi finalizat până la vară. „Pentru Spitalul Judeţean faptul că s-au demarat lucrările este un lucru pozitiv pentru că avem nevoie de spaţiile respective pentru buna funcţionare a Ambulatoriului. Sper ca noul constructor să se încadreze în termen, iar lucrările să fie de calitate”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

REPARAŢII

Firma Conexvil Rm. Vâlcea a lăsat în urma ei tavane crăpate, pereţi scorojiţi şi instalaţii electrice neizolate. Scările rupte de la intrarea în Policlinică au fost însă cârpite de o persoană fizică, în mod voluntar, care s-a temut că vor apărea victime prin pacienţi. „Am cârpit o treaptă printr-o sponsorizare. Spitalul nu a plătit nimic, o persoană fizică a executat lucrarea”, a precizat Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: