Directorul teatrului din Târgu Jiu, condamnat cu suspendare

Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Municipiul Târgu Jiu, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu la un an de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de trei ani. Sentința judecătorilor de la Târgu Jiu nu este definitivă, Marian Negrescu având 10 zile la dispoziție să conteste decizia magistraților. Reprezentanții primăriei Târgu Jiu au declarat ieri că situația managerului Negrescu este analizată și că se va lua o hotărâre în privința acestuia.

Primăria Târgu Jiu va lua măsuri împotriva managerului Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, Marian Negrescu, care a primit o condamnare de un an cu suspendare la prima instanță. Reprezentanții primăriei au spus ieri că ”situația domnului manager este analizată în acest moment de către birourile abilitate din cadrul primăriei, urmând ca în perioada următoare să ia o decizie în privința lui”. Marian Negrescu, managerul instituției de cultură din municipiu, a fost de negăsit ieri, cel mai probabil acesta evitând să vorbească despre condamnarea primită. ”În temeiul art.386 C.p.p. schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului Negrescu Marian, prin actul de sesizare, din infracţiunea prevăzută de art. 301 NCP (…..) condamnă pe inculpatul Negrescu Marian, la pedeapsa închisorii de 1 an. În temeiul art. 81 CP din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani calculat conform art. 82”, se arată în sentința dată de judecători.

Managerul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu„ a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru conflict de interese. Marian Negrescu a fost declarat incompatibil de ANI în octombrie, anul trecut, decizia bazându-se pe faptul că în perioada 2008-2013, acesta a încheiat, în calitate de manager, un număr de 42 de contracte de colaborare pentru activităti si prestații artistice, cu el, în calitate de actor, regizor, scenograf, prejudiciul imputat fiind de 460.000 de lei. Conform anchetatorilor, Negrescu nu avea pregătirea necesară pentru a desfășura activitățile menționate în contracte, în special cele pentru regie sau scenografie. Marian Negrescu a declarat de-a lungul vremii că dacă el este vinovat pentru faptele sale atunci sunt vinovați toți directorii de teatre din țară. ”Dacă eu sunt vinovat, înseamnă că toţi directorii din ţara asta sunt vinovaţi. N-am cum să fiu. Nu este vorba de 42 de contracte de colaborare în anii ăştia, nici nu s-au pus 42 de piese. În perioada asta am regizat cred că vreo 3 piese, maximum, şi am jucat în vreo 10 spectacole, în calitate de actor”, a declarat Marian Negrescu acum câteva luni pentru Pandurul.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: