Discuţii aprinse pe bugetul de la Târgu Jiu: Subvenţiile sunt fantastic de mari!

Bugetul propus pentru 2018 naşte controverse şi discuţii aprinse între aleşii locali din Târgu Jiu. De la subvenţiile uriaşe care merg spre Poliţia Locală sau Transloc a pornit scandalul care, cel mai probabil, va continua până la adoptarea proiectului de buget pentru acest an.

În 2018, Primăria Târgu Jiu propune venituri de aproximativ 164 de milioane de lei. Cei mai mulţi bani se vor duce pe salariile angajaţilor. Şi instituţiile aflate în subordinea Primăriei Târgu Jiu vor primi sume importante de bani. Consilierii locali încă nu s-au decis dacă vor vota sau nu acest proiect.  „După o discuţie cu sindicatele, s-a stabilit că nu se va mai acorda norma de hrană la Poliţia Locală. A fost acordată doar o subvenţie. Vom vedea dacă vor rămâne aceste cifre. Şi la Transloc este o subvenţie mare. Dacă mergem în ritmul acesta, cu gratuitate 80%, nu poţi să faci profit decât cu o subvenţie. Vor rămâne aceleaşi mijloace de transport cel puţin doi ani. La Poliţia Locală, problemele sunt şi mai spinoase”, a spus consilierul local PMP, Daniela Grădinaru.

Consilier: Să vă dea lămuriri domnul primar!

ALDE, în schimb, anunţă că va fi de partea primarului, ca să nu mai fie discuţii şi reproşuri. Cu toate acestea, consilierul Eduard Lădaru susţine că bugetul primăriei este mai mare decât anul trecut, dar au crescut salariile şi subvenţiile, iar majorarea nu se mai simte. „Cel mai probabil, ALDE va vota proiectul de buget pentru ca lumea să nu creadă că punem beţe în roate primarului. Au crescut salariile şi cheltuielile la Poliţia Locală. Să vă dea lămuriri domnul primar Romanescu! Eu nu cred că se va realiza ceva anul acesta. Se vor realiza doar proiectele făcute de PSD înainte, deşi puteau fi făcute multe altele şi acum”, a spus Eduard Lădaru, consilier local al ALDE. 

 EXPLICAŢII

Primarul Marcel Romanescu a explicat cifrele prea mari din dreptul salarizării, precum şi subvenţiei de la Poliţia Locală. „Au fost stabilite creşteri salariale la toţi funcţionarii publici. Acolo mai sunt prevăzute şi anumite investiţii pentru un sediu pe care îl va avea Poliţia Locală. Nu se va mai acorda norma de hrană anul acesta. Avem în discuţie ori reabilitarea sediului unde funcţionează acum ori construirea altui sediu în Iezureni. În noua grilă de salarizare sunt mici creşteri determinate de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Facem acele creşteri pe brut”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

 INVESTIŢII

În plus, Romanescu a dat asigurări că va avea bani suficienţi şi pentru investiţii în oraş. „Sunt alocaţi bani pentru investiţii. În jur de 246 de miliarde de lei care vor fi realizate în acest an. Sunt cofinanţări la investiţiile existente din cele două cartiere unde se realizează canalizarea din Griviţei şi A.I. Cuza. Sunt şi alte investiţii care se vor finaliza în 2019: canalizarea din zona Plopilor, Teilor şi Olari, baze sportive multifuncţionale în cadrul a cinci unităţi şcolare din Târgu Jiu”, a mai anunţat Romanescu.

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: