Morega de la Motru se vrea acum la televizor

Motrenii ar putea urmări şedinţele de Consiliul Local la televizor. Viceprimarul Cosmin Morega a iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens, iar primarul Gigel Jianu îl susţine, chiar dacă spune că e vorba de „culmea ipocriziei”. Jianu declară că de două ori a încercat să obţină avizul Consiliului Local pentru un astfel de proiect şi că de fiecare dată s-a lovit de refuzul majorităţii din forul legislativ local.

„În sfârşit se realizează ceea ce eu îmi doream de mult”, a afirmat Gigel Jianu. Proiectul de hotărâre privind transmiterea în direct a şedinţelor de Consiliu Local de către un post de televiziune judeţean a fi trebuit supus aprobării consilierilor locali în şedinţa de joi, 25 ianuarie, care nu s-a mai ținut.

Jianu a spus că va vota proiectul chiar dacă nu dispune de bani în buget pentru acest serviciu. „Eu o cataloghez ca pe o culme a ipocriziei. De ce spun asta? După ce eu am iniţiat de două ori acest proiect şi mi-a fost respins, vine acum cineva şi spune cu nonşalanţă că îşi doreşte foarte tare acest lucru. De fiecare dată când mi s-au respins proiectele în acest sens, s-a spus că nimeni n-o să vrea să vină degeaba, că noi nu avem bani să plătim serviciul, că nu are rost, că cetăţenii care vor să vadă şedinţele să vină în plen. Ba mai mult, erau obsedaţi ca nu cumva cineva să aibă telefonul pornit şi să înregistreze şedinţele”, a comentat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Prin proiect, Morega l-a însărcinat pe primarul Jianu să găsească resursele necesare pentru plata serviciilor oferite de postul de televiziune ce va fi desemnat să transmită şedinţele de Consiliu Local.

Morega: Este o diferenţă enormă

Viceprimarul Cosmin Morega spune că proiectul său este diferit de cele ale primarului Gigel Jianu. „Este o diferenţă enormă de la una la alta. Domnul primar a venit cu o propunere de înregistrare a şedinţelor de o persoană din cadrul primăriei, desemnată de dumnealor. Adică de dumnealui, de domnul primar. Una este transmiterea în direct, alta este înregistrarea şi trunchierea. Aici este problema. Şi atunci de ce să înregistreze şi să trunchieze, să dea numai ce doreşte din acea şedinţă. Aşa vede cetăţeanul în timp real, în direct, ce se întâmplă la şedinţele ordinare. Şi atunci eliminăm orice suspiciune, că se opune X şi Y la anumite proiecte, că nu vrea să voteze ce vrea primarul. Asta a fost singura problemă pentru care m-am hotărât şi am iniţiat acest proiect de hotărâre”, a explicat Cosmin Morega.

Vizualizări: 945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: