Discuții cu ministrul Muncii pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit

Cele două mari federații care reprezintă salariații din Complexul Energetic Oltenia vor avea săptămâna viitoare o întâlnire cu ministrul Muncii pentru a discuta despre posibilitatea reducerii vârstei de pensionare în minerit. Este vorba despre Federația Univers și Federația Națională Mine Energie.

Solicitarea vine în contextul în care cel puțin cinci salariați au murit de la începutul anului în urma unor boli, cinci de care a aflat presa, fiind persoane care vorbesc de șapte astfel de cazuri. CE Oltenia nu a făcut publice cazurile, mai ales că unii salariați au murit la ei acasă.

Vicepreședintele Federației Univers, Adrian Marciuc, a spus că toată lumea discută în această perioadă despre reducerea vârstei de pensionare, dar dă asigurări că nici cele două federații nu au abandonat niciodată subiectul. “Acest fapt nu a fost uitat și se lucrează în continuare. Chiar săptămâna viitoare, cele două federații majoritare am înțeles că vom avea o întâlnire cu ministrul Muncii, din nou pe această temă”, a spus Marciuc.

Cel care vorbește zilnic pe această temă de reprezentantul unui sindicat mic, Nicu Bunoaica, acesta având întâlniri cu parlamentarii la București și având apariții pe mai multe posturi centrale de televiziune. (A.M.)

Vizualizări: 4,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: