CE Oltenia redeschide discuția despre servicii medicale private

Faptul că cel puțin cinci salariați ai Complexului Energetic Oltenia au murit în ultimele săptămâni, acasă sau la serviciu, a stârnit o îngrijorare uriașă printre angajați. Dumitru Parpală, lăcătuș mecanic la Secția Reparații Mori din cadrul SE Rovinari, a murit miercuri acasă, după ce s-a întors de la serviciu. Acesta avea doar 51 de ani.

Problemele cardiace sunt cele care au dus la aceste decese. CE Oltenia deține o societate de servicii medicale, Medservmin, dar care nu are dotările necesare pentru a acoperi toată problematica medicală a celor 13.000 de salariați.

Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a reamintit joi la Tele 3 că acum doi ani a propus scoaterea la licitație a serviciilor medicale. “Nu putem să comparăm condițiile de la Medservmin cu cele de la Medlife sau de la alte firme private. Sunt împăcat cu faptul că am făcut această propunere încă de acum doi ani, din păcate am fost refuzat de partenerii sociali în comisia mixtă. Nu este un subiect închis, pentru că se poate relua oricând această discuție”, a spus Boza.

Consilierul acestuia, Ion Rușeț, a venit cu completări. “Medservmin să facă permanență, iar în ceea ce privește analizele anuale, această chestiune urmează să fie discutată”, a spus Rușeț.

CE Oltenia deține 95% din acțiunile Medservmin, societate cu puțin peste o sută de salariați. (A.M.)

Vizualizări: 3,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: