Boza: Facem listă cu toți salariații cu boli cardiace, apoi mingea e la ei

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a anunțat că a găsit o soluție pentru problemele de sănătate ale minerilor. În primele două luni ale anului au murit cel puțin 5 persoane, la serviciu sau acasă, având probleme cardiace. Salariații cred că de vină sunt condițiile de muncă și lipsa de personal. Boza a declarat că va face o listă cu salariații cu boli cardiace, îi va duce la doctor, iar de acolo este strict problema lor.

Comitetul de Sănătate și Securitate în Muncă, din care fac parte medici, reprezentanți ai companiei și ai sindicatelor, are loc la finalul lunii și va fi discutat raportul pe sănătate în muncă pe 2018.

O situație din 2017 pentru anul 2016 arăta că pe angajații și-au luat peste 10.000 de zile de concediu medical din cauza problemelor cardiovasculare.

„Sunt responsabili de viața lor”

Boza spune că a discutat cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru a face împreună un plan pentru această problemă. Planul se referă la efectuarea unor analize la spitalul Târgu Jiu.

„Am discutat deja cu președintele CJ Gorj. Doctorii de la noi vor face o listă cu cei identificați cu boli cardiace și cei care sunt predispuși la boli cardiace și începând de săptămâna viitoare mă voi întâlni cu domnul Popescu și la Ambulatoriu vom face un program astfel încât să aducem 10-15 oameni pe zi”, a spus Boza.

O situație din 2017 pentru anul 2016 arăta că pe angajații și-au luat peste 10.000 de zile de concediu medical din cauza problemelor cardiovasculare.

Directorul spune că, după această acțiune, fiecare angajat este responsabil pentru ceea ce se întâmplă. „Sper ca săptămâna aceasta să avem lista. Va fi un proiect dificil; să-i aducem în fiecare zi să-și facă un control, ecografii, analize de sânge, astfel încât să facem primul pas pentru a identifica oamenii cu probleme și să li se recomande o medicație. Din momentul acela mingea o pasăm la ei, pentru că sunt responsabili de viața lor. Trebuie să-și ia medicamentele, să se ducă la control”, a spus Boza la Tele 3.

Pe de altă parte, salariații companiei sunt nemulumiți de condițiile de muncă, de faptul că se lucrează sub normativ și spun că fiecare salariat trebuie pus la locul de muncă unde este potrivit.

În plus, inclusiv medicii de la Medservmin au înștiințat, în urma verificărilor anuale, că salariații nu își anunță problemele de sănătate de teamă că își vor pierde slujba.

Când moderatorul emisiunii au vorbit despre stresul de la locul de muncă, Boza a comentat: „Haideți... Dacă ar fi asta, pe cuvânt că... Dar n-aș crede. Ce stres? Dă-mi un exemplu de stres la locul de muncă. Dacă a ajuns un stres să muncim..Ce-i face șeful ăla, îl bate la cap? (...) Credeți că nemulțumirea de salariu cauzează o boală cardiovasculară?”.

Vizualizări: 5,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: