Discuţii despre economia la fondul de salarii. Sindicalist: Să se împartă în mod egal

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor afla joi, 29 noiembrie, dacă există economie la fondul de salarii. Administraţia companiei energetice le va prezenta partenerilor de dialog social şi proiectul de buget pentru anul 2019.

Administraţia CE Oltenia şi sindicatele se vor întâlni joi, 29 noiembrie, dar şi în data de 8 decembrie, pentru a discuta pe seama economiei la fondul de salarii. De asemenea, compania energetică le va prezenta sindicaliştilor şi proiectul de buget pentru anul 2019.

„În conformitate cu prevederile legale, avem obligaţia să consultăm organizaţiile sindicale, să le informăm cu privire la aspecte legate de fondul de salarii. Vor fi două şedinţe ale comisiei mixte, pentru că aşa au solicitat organizaţiile sindicale în ultima şedinţă. Cred că proiectul de buget va fi prezentat în şedinţa din 8 decembrie. Referitor la economia la fondul de salarii, va fi o discuţie pe data de 29 noiembrie, specialiştii noştri din cadrul Direcţiei de Resurse Umane fac calcule ca să previzioneze şi situaţia fondului de salarii la 11 luni, pentru că la luna noiembrie va fi închiderea în jurul datei de 10 decembrie”, a declarat Ion Ruşeţ, consilierul Directoratului CE Oltenia.

Sindicaliştii spun că există economie la fondul de salarii şi că banii trebuie împărţiţi salariaţilor în mod egal. „Economie este sigur. Sper că joi vom concretiza discuţiile în aşa fel încât oamenii să fie mulţumiţi. Banii să ajungă la toţi oamenii. Să se împartă în mod egal, nu în funcţie de salarii. În special, ne interesează foarte mult ca cei care sunt în activitatea de producţie să fie mulţumiţi”, a comentat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Sindicalistul Nicu Bunoaica spune că economia la fondul de salarii se va diminua dacă şefii companiei decid să plătească orele suplimentare din acei bani. „Adică noi, pe banii noştri, care ne revin prin economiile care s-au făcut cu munca vie, ne ducem şi îi mai şi muncim o dată. Oamenii sunt nemulţumiţi. Dacă vor cărbune şi energie, să suplimenteze. Nu ştiu cine, Guvernul, dar nu tot din banii noştri”, a spus Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Vizualizări: 3,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: