Mormane de zăpadă pe puținele parcări din Rânca

Cabanierii din stațiunea montană Rânca se arată extrem de nemulțumiți din cauza nămeților mari de zăpadă de pe marginea drumurilor. Șeful Asociației Cabanierilor, Constantin Pănescu, spune că a făcut nenumărate apeluri către autorități, însă nu s-a luat nicio măsură. Proprietarii de cabane se plâng de faptul că locurile de parcare sunt acoperite de zăpadă, iar  accesul turiștilor se face foarte greu.

”Nu au intervenit. Mulți dintre acești nămeți de zăpadă stau pe domeniul public. Noi am fost împreună la ședința de la Prefectură la care au fost și autoritățile. Problema este să își facă bine treaba. Dacă, pe zona Novaci, pe care este același operator vechi, s-au mai făcut refugii, pe zona ce ține de Baia de Fier a fost sub orice critică”, a spus Constantin Pănescu, la Radio Infinit.

În stațiune a fost și șeful IPJ Gorj, Decebal Drăghiea. Pănescu mai spune faptul că au fost identificate spații pentru circa 200 de locuri de parcare. ”Am luat legătura și cu șeful IPJ Gorj, domnul Drăghiea.  Am mers și am identificat peste 200 de locuri de parcare. Nu s-a luat nicio măsură. S-a trimis și poliția să verifice, dar tot nimic. Dacă se venea cu o remorcă să ridice zăpada se făceau 10 locuri de parcare. De exemplu, la fostul vechi vagon al poliției, din 16 locuri de parcare mai sunt doar 2, tocmai pentru că s-a pus zăpada de pe străzi”, a mai spus Pănescu.

Vizualizări: 3,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: