Discuţii despre Ponta între „tata socru” şi baronul de Ialomiţa

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis ieri în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, el fiind acuzat de diferite fapte de corupţie, procesul urmând să aibă loc în contextul în care el era susţinut la un moment dat pentru a deveni membru în Consiliul Național de Integritate.

Consiliul Național de Integritate este organismul care supraveghează Agenția Națională de Integritate, în acest sens baronul de la Slobozia primind sfaturi de la Ilie Sârbu pentru a vorbi cu Victor Ponta despre cum să rezolve problema respectivă. Discuțiile telefonice ale lui Ciupercă apar în rechizitoriul înaintat la instanță, într-una dintre acestea el vorbind cu „tata socru” despre ce trebuie să facă pentru a accede în CNI, în trecut, în stenogramele DNA apărând și baronul de Mehedinți, Adrian Duicu, discutând și spunând că este în biroul premierului Ponta, cu care discuta despre promovarea șefului IPJ Mehedinți pe un post central de conducere de la București.

Silvian Ciupercă: Eu mâine sunt convocat ca urmare a propunerii UNCJR-ului la Comisia Juridică din Senat pentru  audieri.

Ilie Sârbu: Da.

Silvian Ciupercă: Acuma, tu nu ţi-ai schimbat impresia despre mine în niciun caz în urma păţaniei de acum o lună de zile. Eu i-am trimis lui CHELARU un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timişoara, da, care ...

Ilie Sârbu: Da, da, da.

Silvian Ciupercă: .... a apărut. Acuma, întrebarea mea este următoarea: ... Eu cred că este foarte bine şi un prilej să mă întâlnesc cu presa centrală care, după ce nu s-a întâmplat nimic la Ialomiţa, că ei aşteptau să mă audieze, nu s-a întâmplat nimic, a fost cam bosumflată.

Ilie Sârbu: Da.

Silvian Ciupercă: Şi eu cred că este foarte bine să folosesc momentul de mâine pentru a le spune: Domnule, asta este situaţia! Dacă vor fi acolo.

Ilie Sârbu: Da, da. Da. Tu trebuie să vorbeşti cu VICTOR sau cu DRAGNEA.

Silvian Ciupercă: Cu VICTOR?

Ilie Sârbu:Da, că ei îmi trimit mie hârtiile.

Silvian Ciupercă:  Aha! Vorbesc cu VICTOR.

Ilie Sârbu: Şi am înţeles că a zis să o retragem pe-a ta.

Silvian Ciupercă: Da? Aşa a zis?

Ilie Sârbu: Da.”

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: