Văcaru - „băieţelul în pantaloni scurţi” vs. Vâlceanu - „liderul fără minte”

PSD şi-a pus primar interimar la Bâlteni, iar asta i-a nemulţumit atât pe liberali, cât şi cei de la PPDD. Nicolae Lungan a fost ales de opt consilieri, printre ei fiind şi cei care au fost excluşi de PNL. În timp ce Dan Vâlceanu acuză Prefectura că nu a trimis la timp documentaţia pentru a putea fi înlocuiţi, liderul PPDD Gorj spune că PSD nu a respectat înţelegerea. Ba mai mult, Vâlceanu îl face pe prefectul Alin Văcaru „băieţelul în pantaloni scurţi al lui Ion Călinoiu”. La rândul său, Văcaru crede că liberalul „nu-i are pe cei şapte ani de acasă”.

Social-democraţii au profitat de situaţia creată prin radierea consilierilor PNL, pentru a obţine postul de primar interimar la Bâlteni. Liberalii aşteaptă acum înlocuirea acestor consilieri şi o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru a numi un viceprimar. Liderii PNL Gorj cred că Instituţia Prefectului a tras de timp, în mod intenţionat, pentru a-i favoriza pe cei de la PSD.

Dan Vâlceanu îl acuză pe prefectul Alin Văcaru de faptul că ar fi acţionat la comanda lui Ion Călinoiu. „Acum o săptămână am transmis Instituţiei Prefectului o adresă prin care înştiinţam că trei dintre consilierii PNL şi-au pierdut definitiv calitatea de membru. De atunci până în acest moment, domnul prefect n-a făcut absolut nimic. El continuă să se comporte ca băieţelul în pantaloni scurţi al domnului Călinoiu, care acţionează politic. Vă spun că acţionează politic pentru că, în cazul a doi consilieri de la Turceni, a doua zi după ce a fost sesizat a trimis ordinul prin fax la primărie. În cazul Bâlteni, nici după o săptămână ordinele nu au ajuns la primărie”, s-a revoltat Vâlceanu. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că ordinele au fost trimise, dar prin poştă. „Joi, noi am emis trei  ordine pentru încetarea calităţii de consilieri locali, însă ordinele respective au fost trimise prin poştă, cu confirmare de primire, şi nu aveau să ajungă până vineri. Noi ne dorim să se lămurească lucrurile şi să-şi aleagă primarul şi viceprimarul” a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. Reamintim că primăria Bîlteni a rămas fără conducere acum câteva săptămâni, primarul şi vicele fiind în arest la domiciliu.

Văcaru: „Am crezut că şi-a revenit”

Prefectul Alin Văcaru crede că Dan Vâlceanu are nevoie de mai multă minte. „Nu vreau să comentez ceea ce a spus Dan Vâlceanu, vreau doar să-i transmit să-i dea Dumnezeu sănătate şi minte, că nu prea are. Eu am crezut că şi-a revenit, mi-am dorit ca generaţia noastră să se împace bine. Ar fi trebuit să fie mai atent în declaraţii, dar dacă asta e educaţia lui, cei şapte ani de acasă, să fie sănătos. Noi am trimis acele ordine în termenul prevăzut de lege. Le-am trimis în trei zile, iar termenul este de 30 de zile. Dacă crede că am încălcat legea să sesizeze organele abilitate”, spune Alin Văcaru.      

TRĂDARE

Cei de la PPDD se consideră trădaţi de social-democraţi. Asta din cauză că nu au fost sprijiniţi să-şi pună omul lor în funcţia de primar interimar. „Situaţia de la Bâlteni este în felul următor: noi cei de la PPDD ne-am respectat protocolul şi înţelegerea, alţii nu. Mă refer la cei din PSD. Noi am considerat că cel pe care îl avem acolo consilier, în speţă domnul Traian Colţescu, era mai bine pregătit decât cel al PSD”, a declarat Robert Filip, preşedintele PPDD Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: