Discuții pentru a patra fabrică la Rovinari

Vești bune pentru rovinăreni. Anul viitor, o altă fabrică va prinde contur în orașul lor. Anunțul a fost făcut de edilul Robert Filip, care a explicat că este în discuții cu un nou investitor pentru orașul pe care îl conduce. Va fi cea de-a patra fabrică ce va deschisă în Rovinari în doar patru ani.

În prezent, două fabrici de componente auto funcționează în orașul Rovinari. Una dintre acestea fac recrutări și în această perioadă. Primarul Robert Filip a anunțat că lucrările la ridicarea cele de-a treia fabrici vor începe până la sfârșitul acestui an.

Edilul a mai dezvăluit că este în negocieri cu încă un investitor care să deschidă o nouă fabrică, tot în producție, la Rovinari. “La noi, sunt două fabrici care funcționează. Una și-a terminat recrutările, cea de-a doua este în permanență în recrutare. Va avea, până la anul, 1.250 de oameni. Cea de-a treia va începe în 25 – 30 de zile să lucreze la reabilitare. Acum suntem în discuții cu un al patrulea investitor. Deja am început, de săptămâna trecută, să luăm legătura cu oamenii, să găsim terenul. Va fi o altă fabrică, tot în producție”, a mai spus Filip.

Anul viitor, cele trei fabrici din Rovinari vor ajunge până la aproape 2.000 de salariați. „Am văzut chinezi, japonezi, americani, toți dracii. Singurii care au făcut o rceonversie și au regândit o treabă, în a-i ajuta pe oamenii aceștia care nu au nicio variantă, am fost noi. La anul, pe timpul acesta, o să ajungem la 1.700 de locuri de muncă. Am avut discuții, săptămâna trecută, și cu un domn despre o investiție cu panouri fotovoltaice”, a mai spus Filip, la Tele3.

Vizualizări: 5,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: