Pârvulescu (FNME): Nu poți să împarți nimicul

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia se plâng de banii puțini pe care compania îi direcționează către investiții. Liderul FNME susține că fonduri tot mai puține sunt destinate reviziilor ori echipamentelor. Dumitru Pârvulescu dă vina pe costul ridicat al certificatelor de dioxid de carbon.

Pe lângă numărul mare de angajați care vor profita de modificările aduse Legii Pensiilor și vor ieși la pensie de anul viitor, sindicaliștii susțin că problema privind banii de investiții ori reparații va rămâne la fel de acută.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat că tot mai puțini bani merg spre îmbunătățirea condițiilor de muncă din cariere. „Anul viitor vor pleca destul de mulți colegi la pensie. Condițiile sunt foarte grele. De câțiva ani, de când cu certificatele acestea de dioxid de carbon, asta a dus la decapitalizarea companiei și la fonduri din ce în ce mai puține către condițiile de muncă. Nu poți să faci din nimic, ceva. Nu poți împărți nimicul pentru salarii, revizii sau echipamente. Era una acum 10 ani când erau 50 de miliarde pentru revizii și alta acum, când sunt 5 miliarde, bani vechi”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele FNME, la Tele3.

Vizualizări: 2,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: