Discuţii pentru plafonarea preţului la carburanţi

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a confirmat, marţi, într-o declaraţie pentru Mediafax, că se discută plafonarea preţurilor la carburanţi. Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, vorbise anterior la un post de televiziune despre această posibilitate.

Bogdan Chiriţoiu a luat legătura cu ministrul Finanţelor, cei doi convenind ca reprezentanţii celor două instituţii să se întâlnească şi să analizeze posibilitatea plafonării preţurilor la carburanţi. Preşedintele Consiliului Concurenţei susţine că o primă întâlnire între experţii celor două instituţii va avea loc zilele acestea.

„Când se vor finaliza procesul nu pot să vă spun. Este prea devreme. (...) Înţeleg pe deplin preocuparea ministrului şi a Guvernului ca reduceri de taxe să fie transmise către consumatori, respectiv să se vadă într-o scădere a preţului la pompă, dar rămâne să vedem exact care sunt intenţiile dânşilor şi cum pot fi ele mai bine puse în practică”, a subliniat Chiriţoiu.

Astfel, conform legislaţiei, plafonarea preţurilor poate fi aplicată pentru cel mult şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită pentru încă trei luni. (A.A.)

Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: